""
""

Nebeskoplavi hodaju po oblacima: Lulić je "tata" za kup, Lacio u finalu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.04.15. | 22:46

Benitez nije opravdao reputaciju, pobeda Rimljana u Napulju za konačan obračun sa Juventusom

Poznat je Rafa Benitez kao majstor za kup takmičenja, imao je 1:1 iz prvog meča u Rimu, ali protiv razgoropađenog Lacija se jednostavno ne može! Fenomenlani Lacijali igraju kao u transu poslednje vreme. Pobedom od 1:0 u revanšu na San Paolu, Nebeskoplavi su zasluženo obezbedili plasman u finale Kupa Italije gde ih čeka najteži mogući zadatak - Juventus! Ali, Lacio igra fenomenalno i ima razloga da se nada osvajanju četvrtog trofeja u kupu u poslednjih 11 godina!

Izabrane vesti

Gorelo je pod Vezuvom, ali je na kraju Senad Lulić ohladio Napolitance. Junak finala iz pretprošle sezone čiji gol je bacio na kolena ljutog trivala Romu, opet je razgalio Lacijale i skinuo je skalp braniocu trofeja.

Ohrabren sa golom u gostima iz prvog meča, Benitez je pokušavao da umrtvi utakmicu i uspori ritam, a na kraju mu se to osvetilo. Gabijadini je u prvom poluvremenu uzdrmao okrvir gola iz slobodnjaka. Lacio je pripretio preko Kandreve i Brafhajda. Kako je vreme prolazilo, tako se Napoli sve više povlačio i stigla je konačna presuda.

Po običaju, Felipe Anderson je preuzeo konce igre u svoje ruke, protutnjao po desnoj strani i kao na tacni poslužio Lulića koji pogađa iz zicer pozicije. Osim što je pogodio za vođstvo, Lulić je kasnije sačuvao prednost i postao aposlutni heroj plasman u finale. Bosanski internacionalac je sa gol-linije u 88. minutu izbio loptu posle udarca Insinjea i ubio sve nade Napolitanaca.

Senzacionalnu sezonu, Lacio bi mogao da zaokruži na sjajan način. Plasmanom u finale Kupa Italije su već obezbedili Ligu Evrope, ali Liga šampiona je konačan cilj i na dobrom su putu da i to ostvare. A, šlag na tortu bi sigurno bila pobeda nad Juventusom u finalu.

Prolazak Lacija u finale, znači i da će šestoplasirani tim u Seriji A izboriti plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, a upravo je Napoli tome najbliži. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija ASenad LulićNapoliLacioItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara