""
""

Mihajlović smenjen posle ponoći: Tešili ga Beloti i Ljajić, Siniša zaplakao

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.01.18. | 09:26

Valter Macari prvi favort za novog trenera Torina

Siniša Mihajlović nije više šefa stručnog štaba Torina! Nekadašnji selektor Srbije dobio je otkaz posle serije ne baš pohvalnih rezultata i eliminacije iz Kupa Italije, na gostovanju Juventusu. Italijanski mediji preneli su da je sportski direktor Granata Đanluka Petraki, u jedan sat iza ponoći, telefonom pozvao trenera i saopštio mu da je izgubio posao.

Takav epilog nije iznenađujući, Miha se nalazio u završnoj godini ugovora i spekulisalo se da bez obzira šta uradi do kraja sezone neće ostati na klupi. Činjenica da je u poslednjih 17 takmičarskih utkamica njegov tim zabeležio samo tri pobede ubrzala je odluku kluba koji ga je angažovao leta 2016.

Izabrane vesti

Da je uspeo da savlada Juventus na njegovoj areni, verovatno bi Mihajlović danas bio slavljen u Torinu, ali ne samo rezultat (0:2), već i isključenje (drugo na poslednja tri gradska derbija) prelilo je čašu nezadovoljstva kod predsednika Urbana Kaira, pa je ovaj prvi put posle sedam godina rešio da menja trenera dok traje sezona.

Mihajlović je sinoć pobesneo na sudije što su dozvolile Juventusu da nastavi akciju posle duela Akve i Kedire, posle čega je Mario Mandžukić postigao gol za 2:0. Taj detalj razbesneo je srpskog stručnjaka posebno što su sudije gledale ponovljeni snimak sporne situacije i rešile da priznaju gol-crno-belih. Kao da je znao šta mu se sprema, Srbin se nije pojavio na obaveznoj konferenciji za medije.
Siniša je bio mnogo ljut i nije želeo da izađe pred novinare. Bolje ja da objasnim šta se desilo, jer je Mihajlović frustriran. Sve što mogu da kažem jeste da ne znam šta su sudije videle. Napravile su ogromnu grešku. Šteta, mogli smo da izjednačimo, gubili smo samo 0:1 pre te odluke“, rekao je Mihin pomoćnik Atilio Lombardo.

Gazeta delo sport piše da je delegacija Torinovih igrača odmah posle meča želela da pokaže Siniši Mihajloviću koliko ga ceni. Čim su pročitali vesti na internetu da je njihov šef smenjen, potražili su ga u hotelu. Ugledni dnevnik plasirao je informaciju da je delegaciju predvodio napadač Andrea Beloti, a da su uz njega bli Adem Ljajić, Nijang i Baseli. Kažu da je susret bio emotivan, a da je prilikom oproštaja, uz zagrljaj, Miha pustio i pokoju suzu...

Prvi favorit da nasledi Sinišu Mihajlovića u Torinu je Valter Macari. Promocija nekadašnjeg stratega Sampdorije, Napolija i Intera, koji je poslednji posao imao minule sezone u Votfordu, trebalo bi da usledi tokom četvrtka. Debi je u subotu, protiv Bolonje.

(FOTO: Action images)


tagovi

Đanluka PetrakiEvropaItalijaSerija ASiniša MihajlovićTorinoUrbano Kairo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara