""
""

Lulić presudio Vučici: Laciju kup i slava Večnog grada! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 26.05.13. | 20:01

Bosanski fudbaler golom u 71. minutu doneo Lacijalima plasman u Ligu Evrope za narednu sezonu - 1:0

Veliko finale italijanskog kupa, u kojem su se prvi put u istoriji ovog takmičenja sastali rimski rivali Lacio i Roma, pripalo je nebesko plavima, koji su na Olimpiku savladali ljutog protivnika golom Senada Lulića u 71. minutu (1:0) i obezbedili učešće u Ligi Evrope za narednu sezonu.

Roma je u veoma slaboj fudbalskoj predstavi i peti put zaredom ostala bez trijumfa nad Lacijom, a privremeni strateg Vučice Andrea Andrecoli gotovo definitivno i bez posla.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme je proteklo gotovo bez pravih prilika sa obe strane, a gotovo da nije bilo ni udaraca prema golu i jedne i druge ekipe.

Igra se rasplamsala u nastavku meča, pre svega zahvaljujući Andreacolijevoj ekipi, koja je podigla gard i krenula u napad. Ipak, takve okolnosti samo su pružile šansu brzonogim krilima sastava Vladimira Petkovića da iz kontranapada dođu do pogotka.

To se pre svega odnosi na brzonogog Kandrevu, koji je prvo u junaka umalo pretvorio Miroslava Klosea, nakon sjajnog prodora po desnom boku, ali zato jeste Senada Lulića nešto kasnije. Bosanski vezista je na odličan način odreagovao na drugoj stativi, iskoristio lošu reakciju Markinjosa i poslao loptu iza leđa Bogdana Lobonta.

Roma je najbliže izjednačenju bila minut kasnije, kada je lopta nakon slobodnog udarca Frančeska Totija završila samo na prečki Marketijevog gola.


tagovi

EvropaItalijaLacioRomaSenad LulićSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara