Kreće bitka za Keln: Lauge igra protiv budućeg kluba, Lazarov preti Barsi

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.04.19. | 08:44

Danski reprezentativac sa Flenzburgom napada Vesprem sa kojim je potpisao ugovor koji teče od leta. Neuništivi Makedonac najveća pretnja po jednog od dva favorita za titulu u Ligi šampiona

Svi putevi vode u Keln. Početkom juna, tradicionalno, ovaj nemački grad biće domaćin F4 Lige šampiona. Osam najboljih klubova Starog kontinenta boriće se za vizu za Leksus arenu. Nije bilo iznenađenja, svi oni koji su bili viđeni u četvrtfinalu su tu. Sada se očekuje paklena četiri dvomeča rukometnih titana.

Seriju otvaraju Flenzburg i Vesprem. Mađarski šampion je favorit u dvomeču, ali nemački tim u svojoj Flenz areni pokušaće da stekne prednost pred pakao u revanšu. Ove sezone lider Bundeslige nije tako ubedljiv u Ligi šampiona. U grupnoj fazi je čak dva puta poražen na svom terenu, ali je u prvoj nokaut rundi lako izbacio beloruski Meškov iz Bresta sa +12 u dva susreta. Tradicija je na strani Vesprema, koji je samo jednom poražen od Flenzburga, i to davne 2008. godine. Poslednjih četiri godine ovi timovi su se šest puta sastali u Ligi šampiona, a mađarski tim ima četiri pobede, dok su dve utakmice završene bez pobednika.

Izabrane vesti

U prvom planu biće sjajni danski bek Rasmus Lauge Šmid, uz Mikela Hansena najzaslužnii za svetsko zlato Skandinavaca na Svetskom prvenstvu u januaru ove godine. On će igrati poslednji put u međunarodnoj utakmici u Flenz areni. Sledeće sezone igraće upravo za Vesprem. Međutim, taj podatak sigurno neće mnogo da poremeti jednog od najboljih srednjih bekova planete. S druge strane, organizator igre mađarskog vicešampiona je Francuz Kentin Mae, koji je prošlog leta stigao iz Flenzburga u bogati klub naših severnih suseda.
Ovo će biti posebna utakmica za mene. Proveo sam lepe godine u Flenzburgu, osvojio sam prošle godine Bundesligu. Imam mnogo prijatelja u gradu. Neće biti lako. Zna se da se teško pobeđuje u Flenz areni“, rekao je Mae za mađarske medije.

Takođe, biće ovo poslednji meč u Flenzburgu na međunarodnoj sceni za iskusnog Šveđanina, pivotmena Tobijasa Karlsona. On u junu završava bogatu karijeru.

Za Vesprem igraji dvojica bivših srpskih reprezentativaca Petar Nenadić i Momir Ilić. Vesprem igra odlično u 2019. godini. Posle smene Ljubomira Vranješa krajem prošle godine tim je počeo da oprvadava milionska ulaganja. Nenadić je sa 59 golova prvi strelac tima u Ligi šampiona, a prate ga hrvatsko krilo Manuel Štrlek sa 47, Kentin Mae i Slovenac Dragan Gajić sa po 46 pogodaka.

Kod Flenzburga, legije Skandinavaca, Lauge je najefikasniji sa 61 golom, a prate ga Šveđanin Hampus Vane sa 59 i vremešni desni bek Holger Glandorf sa 47. Nijanse će odlučiti. Nemački šampion je napravio odličnu uvertiru za vikend kada je slavio u Manhajmu protiv Rajn Nekar Levena i stigao blizu odbrane krunu u Bundesligi.

I u dugom meču očekuje se drama. Nant, vicešampion Evrope, pred raspodatom dvoranom dočekuje Barselone, uz Pari Sen Žermen najvećeg favorita za evropsku krunu. Za francuski tim igraju čak četvorica bivših rukometaša katalonskog giganta, a to su: Kiril Lazarov, Valero Rivera, Eduardo Gurbindo i David Balager. Prošle sezone ova dva tima su odigrala dva susreta u grupnoj fazi evro elite. U Nantu je domaćin pobedio sa 29:25, dok je u Blaugrani bilo 31:25 za Barsu. Katalonci su bliži polufinalu, ali Nant je odličan na svom terenu. U prošloj rundi pao je nemački vicešampion Rajn Nekar Leven.

Uzdanica domaćina biće neuništivi Kiril Lazarov koji je i u 39. godini jedan od najboljih strelaca Lige šampiona. Sa 70 pogodaka je najefikasniji rukometaš svog tima. S druge strane, Aleks Gomez je 60 puta zatresao mrežu rivala u Ligi šampiona. Za Barsu igra i kapiten reprezentacije Srbije Nemanja Ilić.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 19:00 7554 LŠPF Flensburg - Veszprem h 2 (-1.5) 1,75
Sre 20:45 7464 LŠPF Nantes - Barcelona h 1 (+2.5) 1,75
Ukupna kvota3,06

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE, PRVI MEČEVI

Sreda
19.00: (1,70) Flenzburg (8,00) Vesprem (2,55)
20.45:
(3,15) Nant (8,50) Barselona (1,50)

Četvrtak
20.00: (1,75) Vardar (8,00) Seged (2,45)

Subota
18.00: Kjelce – PSŽ

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters / Shutterstock


tagovi

EHF Liga šampionasportsko klađenjeVespremFlenzburgRK NantRK Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara