""
""

Ko će braniti za Inter sledeće sezone? Handanović pakuje kofere, Karizo slobodan

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.05.15. | 16:51

Handanović je nezadovoljan i želi u neki ambiciozniji klub, a rezervnom golmanu Karizu neće biti ponuđen novi ugovor

U Interu će po svemu sudeći biti velikih promena u narednom prelaznom roku. Klub sa Đuzepe Meace igra sezonu ispod svih očekivanja, a posle dužeg vremena bi vrlo verovatno mogao da ostane bez plasmana u Evropu. Na sve se nadovezala i kazna od UEFA zbog kršenja finansijskog fer-pleja, tako da će Inter morati oprezno da manevriše sa budžetom za narednu sezonu.

Izabrane vesti

U prevodu, moraće da se odrekne nekog od najboljih igrača, a Samir Handanović je gotovo izvesno na izlaznim vratima. Inter bira „između dva zla“ i moraće da izabere manje kako bi zadržao Maura Ikardija.

Handanović je nezadovoljan u Interu, želi u klub u kojem će osvajati trofeje i koji će igrati bitniju ulogu u Evropi. Slovenački golman je možda i najsvetlija tačka Intera u ovoj sezoni, ali klub će lakše podneti njegov gubitak nego odlazak prve zvezde Ikardija. Inter se polako priprema za odlazak Slovenca i sada gleda kako da dobije što unosniju ponudu.

Ugovor od 2.500.000 evra po sezoni koji mu je ponuđen je samo formalnost s obzirom da će u nekom drugom klubu dobiti mnogo veći novac. Aktuelni ugovor sa Nerazurima mu ističe u leto 2016. godine, a ovo je poslednja šansa da Inter zaradi na obeštećenju. Roma je dugo vremena slovila kao prvi favorit za Handanovićevu kupovinu, ali sada se u priču uključio i Mančester Junajted koji polako traži zamenu za Davida De Heu.

Pored Handanovića, klub će napustiti i rezervni golman Huan Karizo kojem ističe ugovor na kraju sezone i neće mu biti ponuđena nova saradnja.

U toj situaciji se postavlja pitanje: Ko će braniti za Inter naredne sezone?

Prva želja je Federiko Marketi iz Lacija. To uopšte nije nerealna misija s obzirom da mu ugovor sa Rimljanima ističe u leto 2016. godine i da Inter može da mu ponudi onih Handanovićevih 2.500.000 evra po sezoni što prevazilazi finansijske kapacitete Lacija. Mančini je dao zeleno svetslo i sada Inter mora da se dogovori sa Lacijalima koji nisu u poziciji da tvrde pazar za igrača koji ima još samo godinu dana ugovora.

U međuvremenu, Inter je našao i rezervnog golmana. Reč je o Antoniju Miranteu iz Parme koji će klub sa Tardinija napustiti kao slobodan igrač, a prethodnih sezona je važio za jednog od najpouzdanijih golmana u Seriji A.

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija ASamir Handanovićprelazni rok 2015LacioItalijaInterHuan Pablo KarizoFederiko MarketiEvropaAntonio Mirante

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara