""
""

Đilas traži da se ABA liga izjasni: FIBA ili Evroliga!

Vreme čitanja: 1min | uto. 15.03.16. | 14:34

"Kao što ste upoznati, 21. marta je promocija osnivanja FIBA Lige šampiona u Parizu. Od FIBA smo dobili rok da se izjasnimo do 18. marta, jer je 19. marta sastanak FIBA borda koji će definisati listu učesnika

Povodom informacija da je Evroliga postavila 1. april kao poslednji rok za donošenje konačne odluke o tome da li će ABA liga prihvatiti ponudu Evrolige za saradnju u naredne tri godine, oglasio se i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas. On je, naime, poslao zvanični dopis ABA ligi u kojoj traži da se ta organizacija što pre odluči da li će se prikloniti Evroligi ili FIBA, pošto je krovna košarkaška organizacija odredila 18. mart kao poslednji dan do kada može doći do eventualnog dogovora.
"Kao što ste upoznati, 21. marta je promocija osnivanja FIBA Lige šampiona u Parizu. Od FIBA smo dobili rok da se izjasnimo do 18. marta, jer je 19. marta sastanak FIBA borda koji će definisati listu učesnika. To znači da ako se klubovi osnivači ABA lige do tog dana ne izjasne, neće imati mogućnost da igraju u tom takmičenju", ističe se u pismu prvog čoveka KSS i nastavlja:
"U skladu sa navedenim, a na osnovu saglasnosti svih saveza regiona, od vas zahtevamo da u što kraćem roku, a ne kasnije od 18. marta, održite sednicu Skupštine ABA lige i donesete odluku da li se prihvata ponuda FIBA ili će se ABA liga u potpunosti okrenuti Evroligi i Evrokupu".

Izabrane vesti

Spremaju se dani bure u regionalnoj košarci...

(FOTO: MN Press, kss.rs)


tagovi

SrbijaFK PartizanMega LeksJadranska ligaEvroligaDragan ĐilasDragan BokanFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara