""
""

FINALE! Srpski odbojkaši na pragu medalje koja im nedostaje!

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.07.16. | 20:03

Šesti put u napad na zlato koje nam godinama izmiče

Srbija je u finalu Svetke lige! Srpski odbojkaši su nastavili sa sjajnim partijama i na završnoim turniru u Poljskoj uspeli u polufinalu da savladaju Italijane. Posle žestoke borbe, sjajne odbojke i maratona u pet setova Srbija je slavila 3:2 (23:25, 25:21, 25:23, 18:25, 15:11). U finalu nas čeka bolji iz duela Francuske i Brazila. Šesti put će naši odbojkaši igrati u finalu Svetske lige i nadamo se da će ovoga puta uspeti da osvoje jedan od dva trofeja koji nam nedostaju. Do sada imamo pet srebrnih i tri bronzane medalje. Vreme je i za to zlato... 

Izabrane vesti

Moglo je da bude i lakše u ovom polufinalu. Da su naši reprezentativci sačuvali hladnu glavu i da su materijalizovali vođstvo od pet poena razlike u finišu prvog seta. Imali smo 22:17, ali Italijani nisu odustali, vratili su se iz rezultatskog deficita i serijom 8:1 rešili set u svoju korist.

Gubitak prve deonice na bolan način ipak nije poremetio pulene Nikole Grbića. Nastavili su da igraju kao što su to radili u većem delu takmičenja i uzvratili su Italijanima istom merom. Vodila se žestoka borba, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a Plavi su zablistali kada je Italija došla do alarmantnih 21:19. Luburić je bio ključni čovek za preokret i osvajanje seta, a dva puta je i sreća bila na strani naših kada su oba čelendža išla u našu korist.

Najbolju igru izabranici Nikole Grbića su pružili u trećem setu. Kovačević i Ivović su bili nerešiva enigma za Azure u čijim redovima je blistao Zajcev. Kovačević je bio sjajan u finišu i vezanim blokom i smečom je doneo Srbiji set loptu koju smo iskoristili posle još jednog dobro servisa Luburića.

Vođstvo u setovima je malo uspavalo naše reprezentativce koji su previše opušteno ušli u četvrti set, a Italijani su zaigrali najbolje u meču. Tokom celog seta su imali visoku prednost, njoj su kumovale i neke sudijske odluke, našima je pala koncentracija i lakše nego što se očekivalo, Azuri su došli do izjednačenja u setovima.

U odlučujućem delu igre, Italiiani su bolje krenuli ali im naši nisu dali da se odlepe i na 8:7 smo prvi put poveli u setu. Potom je Srbija došla i do 10:8 i polako počela da lomi i poslednji otpor Azura. Grbićevi izabranici su stigli do tri meč lopte. Prva nije iskorišćena, ali druga jeste i mlada Grbićeva ekipa ide po trofej koji godinama kao duh proganja našu odbojku. 

Vreme je! 

Srbija – Italija 2:2
(23:25, 25:21, 25:23, 18:25, 15:11)

SRBIJA: Kovačević 20, Stanković 3, Jovović 2, Nikić, Dokić, Lisinac 12, Majstorović (libero), Brđović, Ivović 17, Okolić 1, Katić 1, Luburić 18, Podraščanin 4, Rosić (libero).
Selektor: Nikola Grbić.

ITALIJA: Sotile 2, Vetori 1, Huantorena 18, Đaneli 3, Rosini (libero), Maruoti, Zajcev 21, Lanca 14, Buti 2, Ćester, Kolaći (libero), Piano 4, Birareli 4, Antonov 2.
Selektor: Đanlorenco Blenđini.


tagovi

Svetska ligaOdbojka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara