Heroj Fenera: Eljif Elmas
Heroj Fenera: Eljif Elmas

Dramatični derbi Istanbula: Makedonski majstor sapleo Galatu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.04.19. | 20:06

Fenerbahče do boda sa igračem manje na krilima sjajnog Elmasa

Učinilo se mnogima sinoć da je Bešiktaš pobedom nad liderom Bašakšehirom oživeo šampionsku trku u Turskoj. Ali, posrnuli Fenerbahče se večeras pobrinuo da se sve vrati u "normalne" okvire tako što je otkinuo bod velikom rivalu Galatasaraju u derbiju 28. kola - 1:1 (0:0).

Otkinuo je prava reč i to sa igračem manje pogotkom Makedonca Elmasa u 71. minutu. Aposlutno sve je do tog trenutka išlo na ruku gostima, oni su u finišu prvog poluvremena dobili i prednost od čoveka više posle isključenja Hasana Al Kadirima zbog namernog saplitanja protivnika u nadoknadi prvog dela.

Izabrane vesti

Taj detalj razmrdao je igrače Galatasaraja, a posle velike inicijative u nastavku stigli su do vođstva. Marijano u 54. i Lines u 62. propustili su dve lepe prilike da donesu vođstvo Lavovima, ali je pulene Fatiha Terima obradovao Henri Onjekuru u 66. minutu posle preciznog centaršuta Marijana sa desne strane.

Majstorski je Nigerijac reagovao glavom na drugoj stativi i matirao domaću odbranu za radost manjeg broja gostujućih pristalica.

Slavlje gostiju je, međutim, trajalo vrlo kratko. Samo pet minuta kasnije igrači Fenera su izveli fantastičnu akciju, a Nabil Dirar majstorski poslužio jednog od najboljih igrača ovog tima Eljifa Elmasa koji je poravnao rezultat i izazvao euforiju na stadionu. Makedonac je mirno primio loptu sa leve strane, sačekao da Muslera padne i poslao je u gornji levi ugao.

Pokušao je Galatasaraj da se domogne pobede u poslednjih 20 minuta, ali osim jednog konkretnog pokušaja Akbabe u 85. nisu mnogo puleni Fatiha Terima napravili na ovom meču. Fenerbahče se branio, u pojedinim situacijama i panično, ali je uspeo da sačuva bod i obraduje svoje navijače.

Razlog više za slavlje ljubitelja Fenera je činjenica da su sapleli velikog rivala u borbi za titulu, pošto Bašakšehir šest kola pre kraja ima pet bodova u odnosu na Galatu.

TURSKA 1 - 28. kolo

Petak
Bursa - Trabzon 0:1 (0:0)
/Omur 69/

Subota
Konja - Sivas 1:1 (1:1)
/Sahiner 22 - Dijabate 39/

Rize - Gectepe 1:0 (0:0)
/Šaešue 51/

Bešiktaš - Bašakšehir 2:1 (1:1)
/Hačinson 42, Jilmaz 52 - Robinjo 35/

Nedelja
Kajzeri - Ankaraguču 0:2 (0:0)
/Bojd 77, Parlak 90+5/

Antalija - Kasimpaša 1:0 (1:0)
/Erdink 23/

Malatija - Alanja 1:1 (1:1)
/Bujuk 7pen - Fernandes 12/

Fenerbahče - Galatasaraj 1:1 (0:0)
/Elmas 71 - Onjekuru 66/ 

Ponedeljak
19.00:  (2,00) Erzurum  (3,45)  Ahisar (3,80) 

***Kvote su podložne promenama 


tagovi

Eljif Elmas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara