Frančesko Banjaja (AFP)
Frančesko Banjaja (AFP)

Dominacija Dukatija u Muđelu, Peku pobeda u sprint trci

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.06.23. | 16:31

Marko Beceki ga prati u stopu

Gotovo jednomesečna pauza u MotoGP šampionatu prekinuta je ovog vikenda sprint trkom u Muđelu koju je obeležila dominacija Dukatija! Vozači italijanskog tima zauzeli su prvih pet pozicija na domaćem terenu, a predvodio ih je ko drugi do Frančesko Banjaja, aktuelni šampion kraljevske klase.

Popularni Peko završio je trku nešto manje od četiri desetinke pre Marka Becekija, prvog izazivača u Muđelu, ali i u generalnom plasmanu, pa je trećom pobedom u sprintu ove sezone uvećao prednost u odnosu na sunarodnika sa jednog na četiri poena. Podijum je kompletirao Horhe Martin.

Izabrane vesti

Poznat kao vozač koji se vrlo dobro snalazi u kišnim uslovima, Martin je iskoristio padavine početkom trke i odličnim startom sa četvrte pozicije izbio na vodeću. Ipak, kako je kiša stala, tako se i Španac vratio u borbu za mesto na podijumu koje je na kraju i uspeo da izbori, pošto je u direktnom duelu sa timskim kolegom Žoanom Zarkom odneo pobedu za 57 hiljaditinki. Peti je kroz cilj prošao Luka Marini.

I Mark Markes je imao dobar start, bio je spreman Mrav iz Servere da nastavi duel sa Banjajom započet u kvalifikacijama, dobro se držao u prvoj trećini trce, ali je posle kontakta sa Džekom Milerom izguran sa staze i trku završio kao sedmi. Njegov mlađi brat Aleks takođe je bio žrtva incidenta, njega je sa staze već u prvoj krivini izbacio Bred Biner, koji je zbog toga bio primoran da odradi kaznu dugog kruga, pa je trku završio na 11. mestu.

Beceki je na kraju ostao Banjajin jedini protivkandidat u borbi za pobedu u sprintu, ali se i njega već polovinom trke otarasio i rutinski odradio posao do kraja. Sutra ga pak čeka teži zadatak.

GENERALNI PLASMAN

1. Frančesko Banjaja 106

2. Marko Beceki 102

3. Horhe Martin 87

4. Bred BInder 81

5. Žoan Zarko 72


tagovi

MotoGPTrka u MuđeluVelika nagrada ItalijeFrančesko Banjaja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara