Detalji iz Totijeve autobiografije: Sa Spaletijem je puklo zbog - partije karata! Vrištao je na mene, ponižavao, najurio iz Trigorije, četvorica su nas razdvajali...

Vreme čitanja: 4min | čet. 27.09.18. | 18:04

Neverovatne priče legendarnog asa u danu kada je osvanula knjiga o njegovom životu i karijeri

Dugo čekana autobiografija „Il Capitano“, koja govori o životu Frančeska Totija i mnogim detaljima iz prebogate karijere konačno je ugledala svetlost dana! I to baš na njegov 42. rođendan...

Legendarni Princ Rima najavio je da će knjiga biti prepuna zanimljivosti, a jedna od stvari kojoj su se novinari, ali i navijači posebno radovali vezana je za nategnuti od sa Lučanom Spaletijem. Nekadašnjeg trenera Rome, danas šef stručnog štaba Intera je i sam Toti označio kao čoveka zbog kojeg je otišao u preranu fudbalsku penziju. Njihova zajednička svakodnevnica bila je ispunjena tenzijama i stalnim ispitivanjem autoriteta, a Toti je u svojoj autobiografiji otkrio da je između njih sve otišlo dođavola praktično zbog – igranja karata u karantinu?!

Izabrane vesti

Sukob je eskalirao posle utakmice protiv Torina, gde je Toti bio dvostruki strelac.
“Kada smo ušli u svlačionicu Spaleti je zatvorio vrata za nama, praktično ih zalupio i počeo da urla na nas“, piše Toti i nastavlja:
“Moj ormarić je bio najdalje od ulaza, odmah pored De Rosijevog i Florencijevog. Seo sam i počeo da odvezujem pertle. Nisam ni primetio neverovatnu tišinu u tom momentu... Kada sam podigao glavu shvatio sam da mi je Spaletijevo lice bukvalno na centimetar od mene. Čekao me je i krenuo: 'Dosta je bilo! Slomio si mi mu.a! Pretvaraš se da si glavnokomandujući ovde, ali zapravo treba samo da odeš. Igraš karte sa ostalima, uprkos mojoj zabrani. Završio sam s tobom'. Sve to mi je rekao urlajući na mene“.

To je bio samo početak živopisnog prepričavanja koje je usledilo...
“Bila je to poslednja svađa između nas dvojice. Posle toga bukvalno nas je četvorica ljudi razdvajalo. Od tada naš odnos više nije postojao“.

Ali, to nije bilo sve...
“Spaleti je onda pokušao brzo da povrati smirenost. Otišao je na konferenciju i poručio da nije bitno to što sam ja postigao dva gola, već da zasluge za povratak u meč idu na račun celog tima“.

Romini fudbalski hroničari sećaju se da je Romin verni sin dao intervju u decembru 2016. godine, nedugo posle Spaletijevih izjava, gde je otkrio da se tada osetio uvređeno. Kao da ga trener nije poštovao... Posle toga ga je Spaleti izbacio iz trening kampa...
“Spaleti mi je rekao: 'Dosta mi je! Ti, jednostavno, ne razumeš. Ne možemo više ovako. Pogrešio si, sad moraš da ideš kući'. Bilo je to najveće poniženje koje sam doživeo. Oterao me je kući iz Trigorije. Mene. Bukvalno me je najurio. Poludeo sam, ali sam prihvatio kaznu, ali sam mu poručio da ćemo videti ko će na kraju ispaštati – on ili ja“, objasnio je Toti, ali je otkrio šta mu je Spaleti odgovorio:
“Samo me je pogledao i pitao: 'Je l ti to meni pretiš?!' Odgovorio sam mu: 'Znaš da su navijači na mojoj strani, sve što sam rekao o tebi bile su lepe stvari i sada me isteruješ. Moraš da snosiš odgovornost za to'. Spaleti mi je uzvratio: 'Sada si kao svi ostali. Zaboravi na vreme kada si bio nezamenjiv', na šta sam mu rekao: 'Kukavice, sada kada si me udario u mu.a više ti nisam potreban? Jasno je da si došao ovde s misijom, završi to'“.

A, šta je Toti zapravo pričao svojevremeno o Spaletiju i šta danas misli o njemu, uprkos svemu?
“Spaleti je odličan trener, možda i najbolji s kojim sam radio. To se odnosi na oba njegova mandata u Romi. U svom prvom mandatu bio je nešto više, posebno za mene. Bio je trener s kojim si mogao da odeš na večeru i razgovaraš normalno, slobodno, bez brige o tome da li smeš da iskažeš svoje mišljenje ili ne“.

Tu se nije zaustavio...
“Bilo je dana kada smo igrali turnire u kartama, a pred kraj sezone još nismo znali ko će biti najbolji. Zato sam predložio da se konačno razjasne stvari i odlučimo šampiona. Svi su prihvatili i ostali smo budni do 5.30. U jednom trenutku čuli smo da neko kuca na vrata. Bio je to Spaleti: 'Frančesko, znaš li ti koliko je sati?', pitao me je i pokazivao na sat: 'Šefe, ne brinite, pobedićemo sutra, sve će biti rešeno', odgovorio sam mu“.

Ali, to nije bilo dovoljno...
“Samo me je sklonio u stranu, ušao u sobu i video Stefana Okaku, Alberta Akvilanija i Aleandra Rosija, uz još neke koji su se krili u kupatilu. Bio je jako iznenađen: 'Misliš li da je ovo normalno, Frančesko', pitao me je, pa se vratio na spavanje. Možda je njegova fobija s karatma bila razlog zašto se pokrenula cela kontroverza oko mog odlaska u penziju“, zaključio je Toti.

Kako luda priča...

Foto: Action Images


tagovi

Frančesko TotiLučano Spaleti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara