Dandalk je besan!

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.05.18. | 14:18

Ostali su bez titule, kapitena koji je slomio nogu, nisu najbolje ušli ni u ovu sezonu...

Neki novi vetrovi duvaju u Irskoj...

Fudbaleri Kork Sitija rešili su da sprovedu "krvavu" revoluciju i prekinu Dandalkovu hegemoniju u irskom fudbalu. Pretprošle sezone su im Lilivajtsi umakli za sedam, pre toga ogromnih 11, one tamo samo za dva, a prošle je Kork Siti rešio da preuzme stvari u svoje ruke i ubedljivo osvoji titulu! Očigledno je Buntovnicima dojadilo da ekipa sa Orijel Parka večito bude ispred njih te su odlučili da naprave duboke rezove u irskom fudbalu. 

Izabrane vesti

Nisu Irci poznati kao velike trošadžije - nije kao ni da imaju sredstava - već su isključivo usmereni na domaće snage. Klince ili stare kuke - sasvim nevažno. Za razliku od recimo Premijer lige ili Serije A u kojima preko 50 ili 60 odsto igrača čine stranci, u Republici Irskoj igra triput manje pečalbara.

Dandalk nije najbolje ušao ni u novu sezonu, pošto zaostaje za Kork Sitijem tri boda. Da stvari budu gore, Lilivajtsi su u petak poraženi od Voterforda, a na istom meču ostali su bez kapitena Stivena O'Donela, koji je slomio nogu i odsustvovaće sa terena oko godinu dana. Koliko je povreda bila gadna dovoljno govori da je njegov saigrač Patrik Hoban povratio na terenu.

Kako bilo, u redovima vicešampiona su svesni da moraju da se koncentrišu na buduće mečeve.
"Stiven je odličan igrač i mnogo će nam nedostajati, ali moramo da budemo profesionalci i nastavimo da igramo", rekao je Ronan Mari.

Dandalk će u četvrtfinalu Liga kupa imati priliku da se iskupi za nedavni poraz. Lilivajtsi odmeravaju snage sa Bohemijansom koji je u lošoj formi i sa kojim Dandalk tradicionalno izlazi na kraj.

Izgleda da će večeras osetiti Dandalkov bes...

Kombinacija keca i golova mogla bi da naiđe na solidnu naplatu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 20:45 2614 IRSLK Dundalk - Bohemians D. kmb 1&2-4 1,70
Ukupna kvota1,70

REPUBLIKA IRSKA, LIGA KUP

Utorak

20.30: (3,80) Kob Ramblers  (3,30)  Longford (1,95) 
20.45:  (1,30) Dandalk  (4,80)  Bohemijans (9,50) 
20.45:  (2,80) Slajgo  (2,85)  Voterford (2,70) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

Foto: Shutterstock 


tagovi

Republika Irska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara