Ćiro kao u transu do 25 na 21, Lacio raznosi rivale i gazi ka tituli! Milan bez Ibre opet po starom (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 02.02.20. | 16:40

Atalanta kiksnula

Lacio i Ćiro Imobile igraju sezonu iz snova!

Kao u transu gaze sve pred sobom i dišu za vratom Juventusu od kojeg imaju pet bodova manje, ali i meč manje. Inter su već preskočili sa utakmicom manje. Niko više ne može da kaže da nisu legitiman kandidat za Skudeto.  

Izabrane vesti

Iako je prošle nedelje u gradskom derbiju prekinuo seriju pobeda i iako nije doveo nijedno zimsko pojačanje, Lacio se danas vratio na pobednički kolosek i razneo fenjeraša SPAL sa 5:1. Već na poluvremenu je bilo 4:0. Ovo im je 12 pobeda na poslednjih 13 prvenstvenih mečeva. Neverovatno...

A Ćiro Imobile je nastavio sezonu kakva nije viđena od postanka fudbala na Apeninima. Sa dva gola danas je stigao ukupno do 25 pogodaka na prvih 21 mečeva u sezoni. Nikad nijedan fudbaler u Seriji A nije imao takav učinak. A na ovo dodajte da je danas namestio još dva gola. Brutalno šta radi napadač Lacija.

Simone Inzagi više ništa ne kalkuliše i maksimalno koristi ofanzivni potencijal svog tima. Napao je SPAL za dvojicom napadač i nokautirao ga u prvih 45 minuta. Oba su dali po dva gola za prvo poluvreme, pa se neigranje Koree nije osetilo.

Već posle tri minuta su Nebeskoplavi otvorili goste iz Ferare. Lulić je posle kornera skočio i prebacio loptu na drugu stativu gde je bio nemilosrdni egzekutor Imobile. U 16. minutu je Luis Alberto izvukao kontru, Imobile pogodio stativu i lopta se odbila pravo na noge Kaisedu kojem nije bilo teško da pogodi praznu mrežu. Ovo Imobileu dođe kao asistencija...

Posle pola sata je već bilo 3:0. Još jedna kontra, još jednom je Imobile najbrži. Izvukao je golmana na ivicu kaznenog prostora, driblao ga i potom ga lobovao. Desetak minuta kasnije je kao na tacni ostavio loptu Kaisedu za 4:0. SPAL je rasturen za 45 minuta.

Ekvadorac je zamenjen na poluvremenu, ušao je bivši Liverpulov omladinac Bobi Adekanje i posle 15 minuta postigao prvenac u Seriji A nakon sjajnog prodora Lacarija. Divna saradnja letošnjih pojačanja. Na kraju je i SPAL preko Misirolija stigao do utešnog pogotka...

A došao je kraj i Milanovoj najboljoj seriji od početka sezone. Posle tri uzastopne pobede sa Zlatanom Ibrahimovićem u startnih 11, Rosoneri su opet nastavili po starom bez švedskog veterana. Ibrahimović nije igrao zbog bolesti, a Milan je na San Siru sa igračem više remizirao protiv Verone  - 1:1.

Koliko god da je Verona prijatno iznenađenje ove sezone i defanzivno jako dobar tim, ipak je ovo veliko razočaranje za Milan. Posle tri uzastopne i prode plasmana u polufinale Kupa Italije, opet se probudio entuzijazam kod navijača. A sada je usledio novi hladan tuš. Šteta za Milan jer je možda mogao da se ubaci u trku za plasman u Ligu šampiona da je danas pobedio. Nije iskoristio kikseve direktnih rivala. 

Verona je povela posle 13 minuta igre. Zakanji je centrirao sa levog krila, lopta je prošla celu Milanovu odbranu, da bi Faraoni matirao Donarumu sa peterca pored skamenjenog Tea Ernandeza koji dobru igru u napadu sve češće devalvira lošim postavljanjima u odbrani.   

Milan je izjednačio na vreme (29. minut) i uz mnogo sreće jer je lopta posle Čalhanogluovog slobodnjaka zakačila nekoga, promenila smer i završila u mreži. 

Imao je Milan sreće i na poečtku drugog poluvremena. Verona je pogodila prečku, stativu i imala još jednu sjajanu šansu u prvih 10 minuta drugog dela igre. Delovalo je da će biti kažnjena za promašaje, ali je izdržala. Čak i sa igračem manje pošto je Sofijan Amrabat dva dana posle transfera u Fiorentinu (kupljen za leto, pa se vratio u Veronu na pozajmicu) zaradio isključenje zbog žestokog starta nad Kastiljehom u 67. minutu.

Imao je Milan igrača skoro pola sata budući da se igralo i šest minuta nadoknade. Napao je u poslednjih 15 minuta meča, ušao je i novajlija Salemakers na desni bok, šanse su imali Teo Ernandez, Leao, a Kastiljeho je sa dva metra pogodio stativu. Bila je to poslednja šansa za pobedu...Inače, u nadoknadi vremena je prvenstveni debi za Milan upisao Danijel Maldini. Unuk slavnog Ćezarea i sin još slavnijeg Paola. Dinastija Maldini je započela treću epizodu u Milanu.

Kiksnula je i Atalanta. Odigrala je samo 2:2 protiv davljenike Đenove. Iako je povela rano kada je Zapata posle kornera na drugoj stativi pogodio za 1:0. Međutim, Krišito iz penala i Sanabrija udarcem glavom su preokrenuli za 15 minuta da bi se vatreno poluvreme završilo golom Iličića kojem je idealnu šansu servirao Zapata. U nastvaku je Perin sjajnim intervencijama spasavao goste, a Atalanta je imala i prečku. Nije danas bio dan Gasperinijevom timu...

SERIJA A - 22. KOLO

Subota

Bolonja - Breša 2:1 (1:1)
/Orsolini 43, Bani 89 - Toregrosa 36pen/

Kaljari - Parma 2:2 (1:1)
/Žoao Pedro 19, Simeone 53 - Kucka 42, Kornelijus 90+4/

Sasuolo - Roma 4:2 (3:0)
/Kaputo 7, 16, Đuričić 26, Boga 74 - Džeko 55, Veretu 73pen/

Nedelja

Juventus - Fjorentina 3:0 (1:0)
/Ronaldo 40pen, Ronaldo 80, De Liht 90+1/

Lacio - SPAL 5:1 (4:0)
/Imobile 3, 29, Kaisedo 16, 38, Adekanje 58 - Misiroli 65/

Atalanta - Đenova 2:2 (2:2)
/Zapata 12, Iličić 35 - Krišito 19 penal, Sanabrija 33/

Milan - Verona 1:1 (1:1)
/Čalhanoglu 29 - Faraoni 13/

Leće - Torino 4:0 (2:0)
/Dejola 11, Barak 19, Falko 64, Lapadula 78/
20.45:  (5,20) Udineze  (3,70)  Inter (1,70) 

Ponedeljak

20.45:  (4,60) Sampdorija  (3,60)  Napoli (1,80) 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara