""
""

Buongiorno Italia: Sinovi velike boginje!

Vreme čitanja: 4min | čet. 04.01.18. | 12:37

Juve je Parni valjak, može li Ikardi da probudi Inter i koje igrače mora da razmrda Gatuzo

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Vest o otkazu Siniši Mihajloviću je stigla kada su novine već bile na putu ka trafikama tako da u današnjoj italijanskoj štampi nema komentara na impulsivni potez predsednika Torina Urbana Kaira.

U prvom planu su pobeda Juventusa u derbiju protiv Torina u Kupu Italije, dominacija Bjankonera na terenu i odluka Rome da papreno kazni Radžu Najngolana sa 100.000 evra zbog skandaloznog novogodišnjeg video-zapisa na društvenim mrežama.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Juve parni valjak, Toro pobesneo”, dočekuje naslov čitaoce Gazete koji aludira na dominaciju Bjankonera u derbiju četvrtfinala Kupa Italije i žestoke prigovore, sada već bivšeg trenera Torina, Siniše Mihajlovića što sudija Doveri nije poništio gol Mandžukića zbog očiglednog, prethodno napravljenog, faula Kedire nad Akvom.

U redakcijskom komentaru sa naslovom „Kakva Stara dama: superiornost i nezasitost” naglašava se razlika u kvalitetu i pristupu utakmici između dva gradska rivala. Jednostavno, piše Gazeta, Juve je daleko ispred Torina.

Juve će u polufinalu igrati protiv Atalante, najprijatnijeg iznenađenja ovosezonskog izdanja Kupa Italije.

Snovi velike boginje“ ili „Veliki snovi“, mogao bi na dva načina da se prevede naslov posvećen timu iz Bergama. Gazeta podseća i na uspeh Atalante u Ligi Evrope, takmičenja u  kojem je iza sebe ostavila timove sa mnogo većim prestižom, Lion i Everton.

Atalatna je fenomen koji postaje sve veći zavaljujući svom treneru (Gasperiniju). Uspeh tima se bazira na radu i sinhronizovanosti svih, od vlasnika i uprave kluba do igrača. Bergamo je potpuno poludeo za svojim ljubimcima”, piše Gazeta.

Milanski dnevnik nije propustio priliku da podseti da svi roditelji koji dobiju bebu u provinciji Bergamo dobiju na poklon od kluba torbu „idealnog navijača Atalante“ sa svim rekvizitima.

„Spaleti: Interu, slušaj Ikardija i probudi se”, poručio je trener Nerazura da bi njegovi igrači morali da slušaju više svog kapitena, u svlačionici i na terenu i da je to put da Inter prekine golgeterski post protiv Fjorentine sutra u Firenci.

Pioli: Bađo, dođi da popričaš sa igračima Fjorentine”, pozvao je trener Ljubičastih legendarnog asa, koji se afirmisao u dresu Viole, da poseti bivši klub i objasni novoj generaciji igrača veličinu toskanskog kluba.

„Silva, Bilja i Kalinić… Milanov preporod?”, piše Gazeta da će jedan od ključnih zadataka Rina Gatuza u 2018. biti da preporodi pomenutu trojicu igrača koji su koštali 80.000.000 evra, a potpuno su izneverili očekivanja.

De Laurentis veruje u Napoli: Imaćemo dovoljno dobrih igrača”, obećao je predsednik Napolija da će obezbediti adekvatna pojačanja svom treneru Sariju kako bi mogli da do kraja trče za "skudeto".

CORRIERE DELLO SPORT

Radža dobio po džepu”, aludira rimski dnevnik na odluku Rome da papreno kazni svog igrača zbog nedoličnog ponašanja tokom novogodišnje noći.

Najngolana skupo košta novogodišnji video: Roma ga kaznila sa više od 100.000 evra, a Di Frančesko još uvek nije doneo odluku da li će igrati u subotu ili ne”, stoji u nadnaslovu.

Na unutrašnjim stranama se navodi da je Roma na poslednjih pet mečeva kada Nanjgolan nije igrao u prvenstvu stalno izlazila kao pobednik, ali i da je Belgijanac postigao tri gola protiv Atalante i da tradicionalno dobro igra protiv tima iz  Bergama.

Takođe se podvlači da Najngolan, kao i De Rosi, moraju da budu oprezni, ako budu igrali, jer žuti karton znači da će zbog zbira opomena preskočiti sledeći meč u šampionatu protiv Intera.

Na unutrašnjim stranama se dodaje da Đalorosi žele da prodaju Bruna Pereša i da pregovaraju sa Galatasarejem i da je Darmjan sve dalji od Trigorije dok je Vidmar iz Udinezea sve bliži preseljenju u Večni grad.

„Nova ideja Lacija: Bazeli“, piše Korijere da Simone Inzagi nastavlja da insistira da mu Tare i Lotito dovedu igrača Torina, a iz teksta se zaključuje da je „operacija Bazeli“ mnogo realnija za sledeće leto nego za januar.

Istovremeno se izveštava da je predsednik Lotito počeo pregovore sa Valensijom oko popusta za otkup Nanija. I pored toga što nije igrao mnogo u prvom delu sezone Lacio želi da otkupi ugovor Portugalca ali ne za 10.000.000 evra koliko je fiksirano prošlog leta.

Kup Italije: Juve osvojio derbi sa Daglasom Kostom i Mandžukićem”, naslov je povodom pobede Bjankonera nad Torino. U podnaslovu se kaže da Alegri leti u polufinale gde će se sresti sa Atalantom, ali da je derbi opterećen polemikama oko upotrebe VAR-a odnosno faula Kedire nad Akvom koji Doveri nije video ni na snimku koji mu je pokazan neposredno posle postignutog gola Mandžukića.

TUTTOSPORT

Samo Juve“, naslov je ispod fotografije Daglasa Koste i Marija Mandžukića, strelaca pobedničkih golova Stare dame protiv Torina. U nadnaslovu stoji da je Juve dominirao tokom cele utakmice i da je Torino bio prviše mlitav i bezidejan. 

U redakcijskom komentaru pod naslovom „Očigledna superiornost” se vezu hvalospevi na račun Juvea i Maksa Alegrija koji su demonstrirali superiornost ne samo u kvalitetu, koji je neosporan, već i u zalaganju i pristupu utakmici. Na unutrašnjim stranama Tutosport izveštava da će Juve, po svoj prilici, morati da sečeka jun da bi angažovao Emre Džana, pošto Liverpul ne želi da pusti Nemca turskog porekla u januaru. Ni po cenu da ga za šest meseci izgubi bez obeštećenja.

Barela obnovio ugovor, ali Auzilio želi da ga rezerviše”, piše Tutosport da je mladi fudbaler produžio ugovor sa Kaljarijem do 2022, ali samo s ciljem da se od Intera dobije veća cena za njegov transfer u Apijano Đentile sledećeg leta.

„Slučaj Andre Silva, odlazi u januaru? Izronio Rafinja”, najavljuje torinski dnevnik da bi Portugalac koji želi veću minutažu i status startera mogao da promeni sredinu u januaru a da bi Rosonere mogao da pojača Barselonin Brazilac.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaEvropaFjorentinaInterItalijaJuventusLacioMilanRomaSerija ATorinoŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara