""
""

Buongiorno Italia: Mendeš, Rajola, Kija i Zahavi zaradili više od milijardu evra! Romina bomba - Hese, Juventusov džoker N'Zonzi

Vreme čitanja: 5min | uto. 06.12.16. | 11:59

Mnogo zanimljivih informacija u italijanskoj štampi ovog jutra

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Koliko novca zarađuju menadžeri i šta otkriva Football Leaks jedna je od vodećih tema u italijanskim medijima. Gazeta je stavila u prvi plan Mendeša navodeći da su odmah iza njega Rajola, Kia, Zahavi. Brankini. I dalje je u centru pažnje slučaj Lulić koji rizikuje oštru kaznu od čak 10 utakmcica zabrane igranja zbog vređanja Ridigera. Piše se i planovima Rome i Juvea za januar. Đalorosi bi da se razmene sa PSŽ-om Ridigera za Hesea, a Juve bi da angažuje N’Zonzija iz Sevilje. Piše se i o tome da je Nikola Ninković bio najbolji akter meča Kjevo – Đenova i da je prava šteta što njegov udarac nije završio u mreži, a ne na stativi jer bi krunisao jednu odličnu partiju.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Gospodar fudbala: ko je Žorhe Mendeš", posvećuje prvu stranu Gazeta najmoćnijem menadžeru u fudbalskom svetu. List piše da je Mendeš u centru velikog novinarskog istraživanja, nazvanog Football Leaks,  koji vodi 60 novinara u čijem su posedu ugovori brojnih fudbalera, dostavljeni od anonimnog izvora.
"Vodio je jednu diskoteku, a sada je moćni Murinjov i Ronaldov menadžer. Astronomski poslovi su u centru pažnje novinarske istrage. Rajola, Kia, Zahavi, Brankini i drugi gospodari fudbala su takođe pod lupom budući da su u poslednje tri godine zaradili više od milijardu evra", stoji u podnaslovu.

Na unutrašnjim stranama Gazeta piše da su menadžeri u poslednje tri godine od provizija i preprodaja igrača zaradili 381.000.000 evra od klubova iz Premijer lige, 256.000.000 od klubova Serije A, 96.000.000 od timova iz Bundeslige, 92.000.000 od portugalskih klubova a 90.000.000 od španskih.

Gazeta na naslovnici najavljuje i večerašnji odlučujuči meč Napolija protiv Benfike u Lisabonu za prolaz u osminu finala LŠ: "Napoli u Lisabonu igra na sve ili ništa".

U podnaslovu se dodaje da nije ulog samo prolaz u nokaut fazu LŠ već i veliki novac. Napoli bi u slučaju da prezimi u LŠ zaradio najmanje 26 miliona evra. Gazeta tvrdi da će Gabijadini igrati od prvog minuta a da će Mertens početi meč na klupi.

"Krilo kao Kvadrado, Juveova sigurnost protiv Dinama", piše list da će Kolumbijac biti siguran starter protiv zagrebačkog tim u poslednjem kolu LŠ. U podnaslovu se prenosi uverenje španskih medija da će veznjak Sevilje N’Zonzi sigurno preći u redove Bjankonera u januaru i da će Stara dama platiti raskidnu klauzulu od 30.000.000 evra.

"Lulić se nije izvinio Ridigeru samo mu je žao zbog nesrećne izrečene izjave. Rizikuje kaznu od dve do 10 utakmica zabrane igranja", piše Gazeta o slučaju Lulić posle derbija i izrečenih uvreda na račun defanzivca Rome.

"Lapadula bum: Nisam bio za Milan", žive magični momenat u svojoj karijeri igrač Rosonera kojem su mnogi predviđali neslavan kraj u Milanu posle prelaska iz Peskare u prestonicu Lombardije prošlog leta.
"Od nepoznanice do stuba Rosonera. Skilači se prepoznaje u njemu: Ima istu glad za golom koju sam imao ja", prenose se reči fudbalera koji je bacao u trans čitavu Italiju na Mundijalu 1990.

"Inter poslednji poziv za Mela", piše Gazeta da će Brazilac imati mesec dana da ubedi trenera Nerazura da ga ostavi u timu, u suprotnom biće na transfer listi u januarskom prelaznom roku. U podnaslovu se dodaje da je povreda Medela otvorila vrata za poslednju priliku za Mela da pokaže da je igrač dostojan Intera.

Na unutrašnjim stranama Gazeta je proglasila Nikolu Ninkovića za najboljeg aktera meča Kjevo – Đenova koji je završen 0:0. Naš fudbaler je pogodio stativu u finišu utakmice i tokom celog meča, piše Gazeta, bio je najopasniji igrač Grifona, bilo u solo akcijama bilo preko centaršuteva za saigrače. Prelaznu ocenu, šesticu, dobili su i Darko Lazović i Ivan Radovanović.

CORRIERE DELLO SPORT

"Poklon je Hese", otvara sa bombastičnim naslovom današnje izdanje Korijere i fotografijom igrača Rome kako treniraju pred četiri hiljade navijača koji su došli da ih pozdrave posle trijumfa na derbiju u nedelju. List tvrdi da je Roma bacila oko na napadače PSŽ i bivšeg igrača Real Madrida, koji se nije snašao u Gradu svetlosti i nema dobar odnos sa trenerom Unajem Emerijem tako da bi moglo da dođe do razmene Hese – Ridiger. Romi treba zamena za Salaha koji će biti odsutan na početku godine zbog Kupa Afrike a PSŽ- u je neophodan jedan defanzivac.

"Lulić se izvinio; Pogrešio sam",  piše Korijere koji je Lulićevo saopštenje, za razliku od Gazete, protumačilo kao izvinjenje, mada se u pisanoj izjavi reprezentativca BiH nigde ne pominje izvinjenje. Rimski dnevnik piše da će danas protiv igrača Lacija biti podneta prijava i da će u zavisnosti od toga da li će njegova izjava biti tretirana kao obična uvreda ili rasistička uvreda, biti određena kazna. U prvom slučaju Lulić bi mogao da dobije od dve do pet utakmica zabrane igranja, u drugom čak 10 utakmica zabrane.

TUTTOSPORT

"Prilika N’Zonzi", dominira naslov prvom stranom Tutosporta sa fotografijom francuskog fudbalera u dresu Sevilje. U podnaslovu se kaže da bi mogao da bude veoma koristan za vezni red Juventusa i da raskidna klauzula od 30 miliona evra može da se plate u dve godišnje rate.

List piše i da većina navijača Juventusa i bivših fudbalera podržava “reformu” Maksa Alegrija, odnosno formaciju 4-3-1-2. "Reforma ima podršku, 4-3-1-2 se sviđa mnogima". U toj formaciji ulogu ofanzivnog plejmejkera bi mogli da igraju Pjanić, Dibala ili Pjaca.

"Sve za Toro", prenosi se izjava ispod zaglavlja napadača Torina Andree Belotija. U podnaslovu se kaže da je "Mister 100 miliona" van sebe od sreće posle produžetka ugovora i povećanja plate: "Ponosan sam, vratiću s kamatom poverenje koje mi je klub ukazao i ljubav koju mi navijači svakodnevno pokazuju. Daću svaki dan maksimum i na treninzima i na utakmicama koje budem igrao".

Na unutrašnjim stranama Tutosport prenosi izjavu Čola Simeona:
"Svi znaju da ću jednog dana trenirati Inter…". A na naslovnoj najavljuju komentar sa naslovom, "Dolazi Čolo, a Pioli?" u kojem se zapaža da Simoneove izjave i ponašanje Intera su već stavile u nezgodnu poziciju aktuelnog trenera Nerazura koji svakim danom postaje sve više svestan da “greje klupu” za drugoga, odnosno Simeonea.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Antonio RidigerBuongiorno ItaliaEvropaHese RodrigezInterItalijaLacioMilanNapoliRomaSenad LulićSerija AStiven N'Zonzi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara