""
""

Buongiorno Italia: Fudbalska pijaca u petoj brzini! Atalantčina!

Vreme čitanja: 4min | sre. 03.01.18. | 11:28

Mihajlović sanja podvig protiv Juventusa

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Početak prelaznog roka i četvrtfinalne utakmice Kupa Italije su u prvom planu italijanske sportske štampe. Trener Atalante Đampjero Gasperini je zasluženo dobio naslovnice jer je još jednom nadmudrio Sarija iako ima kvalitetno slabiji sastav tima. Svi listovi se slažu da je Juve apsolutni favorit večeras protiv Torina i da bi trebalo čudo da se dogodi da Mihajlović odvede Toro u polufinale Kupa Italije.  Od vesti sa fudbalske pijace upadaju u oči priče o velikom broju igrača kojima ističu ugovori i koji bi u januaru za malo novca ili u junu bez evra obeštećenja mogli da promene dres.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Fudbalska pijaca u petoj brzini”, najavljuje Gazeta vrlo uzbudljiv prelazni rok koji je je počeo danas. Po pisanju milianskog dnevnika kuriozitet predstavlja činjenica da će brojni klubovi pokušati da u sledećih par nedelja zaključe poslove koji će imati realizaciju sledećeg leta. Takvoj strategiji ide u prilog veliki broj igrača kojima ističe ugovor za šest meseci. “Juve ima u šaci Emre Čana, ali Liverpul se i dalje opire. Inter i Napoli lome koplja oko Verdija (Bolonja) a za Deulofeua Barsa) i Darmjana(Junajted) moraju da se suoče i sa konkurencijom Rome, dok su za Kristantea iz Atalante zainteresovani svi veliki italijanski klubovi”, stoiju u podnaslovu sa fotografijama i procentima šansi klubova Serije A da stignu do pomenutih fudbalera.

“Pastore je i dalje u planovima Suninga. Pjaca ide na pozajmicu u Šalke”, krsti Gazeta dve operacije kao “vruće” i koje bi mogle da uplove u luku u sledećih par dana.

Neprijatna vest stiže za navijače Napolija i predsednika Aurelija De Laurentisa: ”Kjevo iznenadilo De Laurentisa, Ingleze dolazi tek u junu”. Na unutrašnjim stranama se objašnjava da će italijanski napadač koji je trebalo da zameni povređenog Milika najverovatnije ostati do kraja sezone u predgrađu Verone uprkos presingu Napolija da ga dobije na raspolaganje već u januaru.

“Atalantčina. Kakav podvig: eliminisan Napoli sa golovima Kastanja i Gomeza”, naslov je ispod zaglavlja povodom neočekivane pobede tima iz Bergama u četvrtfinalu Kupa Italije protiv Napolija na San Paolu.

“Nema spavanja: Juve - Toro je mnogo više od derbija” zagreva se atmosfera za večerašnji poslednji četvrtfinalni duel Kupa Italije. Ipak na unutrašnjim stranama se priznaje da je Juve apsolutni favorit tim pre što Mihajlović neće moći da računa na nekoliko standardnih startera, među kojima je i povređeni Beloti. S druge strane, Alegri je potvrdio trozubac Dibala - Iguain - Duglas Kosta i da će Ščensni biti naslednik Bufona na golu Juvea kada kapitan odluči da se oprosti od aktivnog fudbala.

CORRIERE DELLO SPORT

“Radža usijanje”, nastavlja rimski dnevnik da se bavi skandalom koji je Najngolan napravio u novogodišnjoj noći. “ Za danas je predviđen sastanak rukovodstva Rome sa trenerom Di Frančeskom. Na dnevnom redu visina novčane kazne za Najngolana. Na Di Frančesku je da odluči da li će ga angažovati ili ne za meč sa Atalantom”, precizira Korijere sledeće moguće korake Đalorosih prema Belgijancu. Na unutrašnjim stranama se dodaje da će protiv Atalante na teren ponovo klasičan trozubac Peroti - Džeko - El Šaravi dok će Šik ponovo grejati klupu.

“Lacio nišani Anduhara za Strakošinu rezervu”, piše rimski dnevnik da bi Argentinac mogao da bude angažovan pošto hrvatski golman Vargić ne daje tražene garancije. Ipak, najinteresantnija priča je vezana za Felipea Andersona. U današnjem broju Korijere najavljuje da će Brazilac biti među starterima u Ferari protiv Spala dok će Luis Alberto početi meč na klupi. Istovremeno se kaže da Inzagi već radi na formacijskoj postavci koja bi omogućila da sva četvorica igrača velikog talenta – Milinković Savić, Luis Alberto, Felipe Anderson i Imobilie – igraju zajedno. Kao mogući model se pominje fomacija 4-3-1-2.

“Sančez i Baloteli, koliko prilika u prelaznom roku”, najavljuje vatromet u sledećih par nedelja Korijere. Poput Gazete i Korijere ističe veliki broj igrača kojima ističu ugovori i koji mogu bez obeštećenja da pređu u novi klub ili za par miliona evra već u januaru. Među njima su Baloteli, Sančez ali i Ozil, Mata, Fernandinjo, Emre Čan, De Fraj.

TUTTOSPORT

“Derbi ili napolje”, naslov je ispod velikih fotografija Maksa Alegrija i Siniše Mihajlovića. U podnaslovu se ističe da je ovo nokaut meč i da obojica trenera žele da se plasiraju u polufinale. “Juve, u svom stilu, ne želi da prepusti ništa drugima, Toro traži alternativni put da obezbedi povrtatak u Evropu”, aludira se na činjenicu da osvajač Kupa Italije, bez obzira na plasman na tabeli, dobija kartu za Ligu Evropu.

U redakcijskom komentaru pod naslovom “Hijerarhije i podvizi” jasno se stavlja do znanja da je večerašnji duel za Juve jedan od mnogih ispita dok je za Torino ovo meč sa velikim “M”. Drugim rečima pobeda Juveu ne donosi mnogo toga i ne bi promenila tok sezone Bjankonera dok bi eventualni podvig Granata udario veliki pečat sezoni Mihajlovićevog tima.

“Gasperini očitao bukvicu Sariju! Napoli ispao”, ističe Tutosport da je kreator jučerašnjeg iznenađenja trener Atalante koji je još jednom pokazao da je “noćna mora” Mauricija Sarija. Torinski dnevnik takođe upozorava da bi za Napoli januar mogao da ispostavi još nekoliko neprijatnih iznenađenja, počev od odlaganja prelaska Inglezea iz Kjeva u grad podno Vezuva. “Napoli oprez: napravljen je red za Kjezu”, piše Tutosport da se sve više povećava broj klubova koji bi da angažuju sina Enrika Kjeze.

“Dembele i Jankto za Milan. Ramires sve bliži Interu”, optimistički se najavljuje da bi milanski klubovi, uprkos finansijskim preprekama, iz različitih razloga, svojih kineskih vlasnika, mogli da pojačaju svoje redove u januaru.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

AtalantaBuongiorno ItaliaInterItalijaJuventusLacioMilanNapoliRomaSerija ATorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara