""
""

Buongiorno Italia: Alegrijev Juve nezasit kao Lipijev

Vreme čitanja: 4min | pet. 05.01.18. | 12:24

Zanimljivosti sa italijanskog fudbalskog tržišta

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Početak drugog dela šampionata sa utakmicom Fjorentina – Inter, odjeci afere Najngolan, smena na klupi Torina i poređenje Lipija i Alegrija na klupi Juvea, glavne su priče u italijanskoj sportskoj štampi.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Inter – Ukrštanje –Viola", dominira naslov prvom stranom Gazete kojim se najavljuje večerašnji duel Nerazura sa Fjorentinom u Firenci. Reč “ukrštanje” je upotrebljena ne samo zato što je trener Fjorentine Pioli, kao mali, navijao za Inter dok je srce šefa stručnog štaba milanskog kluba Spaletija kucalo za Fjoretninu, već i zato što će večerašnji duel biti prvi povratak za Borha Valeru i Vesina na Artemio Franki u ulozi protivnika. Takođe i duel dvojice Argentinaca, centarfora Ikardija i Simeonea privlači pažnju, a rukovodioci Nerazura će budno motriti na Kjezu pošto je sin nekadašnjeg asa Enrika vrlo visoko na listi želja Suninga.

Ispod zaglavlja se piše o promeni na klupi Torina: "Valterov krug".

U podnaslovu se citira izjava predsednika kluba Urbana Kaira koji je rekao da ga je Mihajlović razočarao i da je Macari trener kojeg je dugo vremena tražio. Paralelno se kaže da sa Macarijem kreće projekat 2020 i da je zato potpisan ugovor na dve i po godine sa trenerom iz Toskane. Kuriozitet je da su oba trenera torinskih klubova, i Alegri i Macari, iz Livorna. O angažovanju bivšeg trenera Intera i Napolija pisao je i Paolo Kanavaro koji je sa Valterom radio podno Vezuva nekoliko godina.
"On je čekić, napraviće dobre rezultate u Torinu", istakao je mlađi Kanavaro.

"Gruba greška. Doveri suspendovan: nad Akvom je napravljen faul, gol Juve morao da bude poništen", piše Gazeta da će arbitrar torinskog derbija u Kupu Italije biti zaustavljen na jedno ili dva kola ne samo zbog greške već i zbog neadekvatne upotrebe VAR-a. U tekstu na unutrašnjim stranama Gazeta objašnjava da arbitar ne može da koristi klasične izgovore igrača i trenera kada traže opravdanje za napravljen faul. Drugim rečima, to što je Kedira dotakao loptu ne poništava činjenicu da je napravio oštar faul nad vezistom Torina.

U dnu strane Gazeta piše da su dvojica top igrača Serije A na meti inostranih klubova:
"Najngolan kažnjen? Evergrande nudi 40 miliona Romi. Realov presing na Ikardiju".

Međutim, sadržaj tekstova je mnogo manjen dramatičan nego što na to ukazuje naslov. Naime, Najngolanu ne pada na pamet da ide u Kinu, a Romi da ga proda za manje od 50.000.000 evra dok je Inter prilično miran po pitanju svog kapitena koji ima dugačak ugovor i veoma visoku platu.

CORRRIERE DELLO SPORT

"Inzagijevi potezi", otvara Korijere s tim naslovom i fotografijom stručnjaka Lacija današnje izdanje. U podnaslovu se kaže da Inzagi ostaje verean formcijskoj postavci sa tri defanzivca i da će Felipe Anderson nastaviti da čeka svoju šansu na klupi pošto je Luis Alberto i dalje ima status startera. Istovremeno se navodi da Inzagi želi da reintegriše golmana Marketija, odnosno da, imajući u vidu alternative koje nudi prelazni rok, trener Lacija bi radije ponovo imao u sastavu italijanskog golmana.

"Radžin sprint", naslov je priče rimskog dnenvika koja je bitno različita od one koju danas lansira Gazeta. Korijere ne uzima za ozbiljno mogućnost da Belgijanac napusti Romu i čak najavljuje da bi Najngolan mogao da počne meč sa Atalantom od prvog minuta. U tekstu se kaže da se Radža maksimalno trudio na treningu i da će Di Frančesko danas doneti odluku da li da ga uvrsti na spisak za utakmicu sa timom iz Bergama ili ne.

"Torino: Macari do 2020. Mihajlović likvidiran", naslov je povodom promene na klupi Granata.

"Napolijev presing. Verdi bi mogao da stigne odmah", piše Korijere da je Napoli stavi ona sto 20.000.000 evra za napadača Bolonje i da klub iz Emilije i igrač ozbiljno razmišljaju da prihvate ponudu.

U dnu strane s naslovom "Kjeza i Inter, licem u lice" se otvoreno aludira da Nerazuri žele da angažuju talentovano krilo Ljubičastih.

TUTTOSPORT

"Napred Toro! Stigao Macari za povratak u Evropu", piše torinski dnevnik povodom promene u stručnom štabu Granata.
"Mihajlović torpedovan jednim telefonskim pozivom u gluvo doba noći. Kairo: Nisam bio zadovoljan radom Siniše, poraz od Juve nema veze sa odlukom o otkazu", citira list reči vlasnika Torina.

U redakcijskom komentaru pod naslovom "Alibi Siniša više ne može niko da koristi" se kaže da Kairova odluka raščišćava teren i da više niko neće moći da se krije iza Mihajlovića. Naime, Tutosport tvrdi da su mnogi u Torinu koristili Mihajlovića kao paravan da sakriju svoje greške ili manjak doprinosa, jer je srpski stručnjak uvek preuzimao na sebe odgovornost za sve što se događalo.

"Juve, Alegri je novi Lipi", poredi Tutosport trofejne trenere Bjankonera. U podnaslovu se kaže da je današnja Juve jednako nemilosrdna prema rivalima u Italiji kao što je bila Lipijeva i da Alegiju nedostaje samo Liga šampiona da nadmaši svog toskanskog zemljaka.

"Augustinson. Milan peca u Bundesligi", piše Tutotsport da su Rosoneri bacili oko na beka Verdera koji je u baražu za Mundijal u Rusiji Italija – Švedska, praktično "poništio" Kandrevu.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

EvropaFjorentinaInterItalijaLacioMasimilijano AlegriMauro IkardiMilanNapoliRadža NajngolanRomaSerija ASiniša MihajlovićTorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara