Baskijski derbi za Darka Brašanca

Vreme čitanja: 1min | pet. 26.04.19. | 16:21

Srbin ostaje u Španiji

Darko Brašanac sutra igra baskijski derbi u kojem će njegov Alaves boriti protiv Atletika Bilbaa za sedmo mesto i plasman u Evropu, a narednog leta će biti akter još jednog baskijskog derbija. Na fudbalskoj pijaci.

Španski mediji otlkrivaju da će Alaves pokušati da otkupi srpskog vezoistu od Betisa koji ga je letos poslao u Baksiju na pozajmicu do kraja sezone. Međutim, imaće konkurenciju u vidu lokalnog rivala Eibara koji takođe želi Brašanca.

Izabrane vesti

Betis je već odlučio da neće računati na Brašanca i pokušaće da ga proda narednog leta, baskijski klubovi su prvi stali u red. Alaves je odavno izrazio želju da nastavi saradnju sa nekadašnjim vezistom Partizana, dok bi Eibar mogao da ostane bez Diopa i Đordana pa u Srbinu vidi idealnu zamenu na sredini terena.

Brašanac je ove sezone odirgao 22 meča za Alaves u Primeri, bio 16 puta u startnoj postavi i jedan je od igrača na koje je trener Abelardo najozbiljnije računao. Ukoliko Alaves izbori plasman u Evropu, šanse da zadrži srpskog vezistu bi mu značajno porasle u odnosu na lokalnog rivala.

(FOTO: reuters)


tagovi

Darko Brašanac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara