Anderson spušta rampu Francuzima

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.04.18. | 09:07

U duelu bivših šampiona Evrope, Flenzburg favorit protiv Monpeljea

Novi rukometni poredak u Evropi. Među osam najboljih klubova u Ligi šampiona nema mesta za viđene putnike na F4 u Kelnu, Barselonu i Vesprem. Monpelje je krivac što Katalonce nećemo da gledamo u četvrtifinalu. Lider šampionata Francuske je iznenadio velikana u prošloj rundi, a sada ide na megdan šampionu Evrope iz 2014. godine Flenzburgu.

Nemački tim iz gradića na granici sa Danskoj je godinama prava oaza za Skandinavce, posebno Dance, koji se osećaju kao kod kuće na sedam kilometara od otadžbine. Ne zovu slučajno Flenzburg skandinavskom legijom stranaca kojom i u 40. godini komanduje sjajni švedski golman Matijas Anderson. Prvi strelac tima je takođe Šveđanin, levo krilo Hampus Vane sa 63 golova, iskusni nemački desni bek Holger Glandorf je postigao 62, a Rasmus Šmit Lauge ima 60 pogodaka. Uravo će taj trio da bude glavna opasnost po Monpelje.

Izabrane vesti

Trener Flenzburga Maik Mahula zamenio je prošlog leta trofejnog Ljubomira Vranješa, ali se koncepcija igre i oslanjanja na poverene Skandinavce nije promenila.
"Bilo je impresivno gledati kako se Monpelje vratio u drugoj utakmici. Imamo veliko poštovanje prema rivalu, posebno na način kako igra odbranu. Očekujem 120 minuta tvrdog rukometa", rekao je trener Flenzburga Mahula.

Flens arene će biti dupke puna, očekuje se maksimalnih 4.500 gledalaca.
"Imamo samo jedan cilj, a on se sastaju od četiri slova - Keln", najavio je direktor domaćeg tima Dirk Šmashke.

Nemački timovi su propustili poslednji završni turnir, a sada imaju perjanice u Flenzburgu i Kilu. Ove sezone u Ligi šampiona ekipa Maika Mahule je poražena na svom terenu samo jednom, i to od komšija iz Kila. Flenzburg je u odličnoj formi, u seriji je od pet pobeda, tri u Bundesligi, gde je još kandidata za titulu i dve u Ligi šampiona posle trijumfa nad švedskim Kristijanštadom.

Zanimljivo, da je Flenzburg bio samo jednom na završnom turniru u Kelnu i da je te 2014. godine postao šampion. S druge strane, Monpelje nikada nije igrao na F4 od kada se igra u Lankses areni. Prošle sezone, ova dva tima su vodila žestoke bitke, a oba puta je slavio Flenzburg, minimalnim rezultatima - 31:30 i 28:27. Na posledniih pet mečeva protiv Monpeljea, nemački tim ima četiri pobede i jedan remi.

Malu prednost u dvomeču, a posebno u prvom duelu, dajemo Flenzburgu. Monpelje je na krilima izbacivanja velike Barselone, a golman Nikola Portner, sin legendarnog asa Metaloplstike iz osamdesetih godina prošlog veka, Zlatka, kaže da ne idu sa belom zastavom i da pucaju od optimizma.
"Svi sanjamo da dođemo do Kelna, ali svi znaju kako je teško izbacitii nemačke klubove. Imamo veliko samoouzdanje posle izbacivanja Barselone i idemo podignute glave u Flenzburg", rekao je Portner.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 19:00 8323 LŠPF Flensburg - Montpellier ki 1 1,35
Ukupna kvota1,35

ČETVRTFINALE LIGE ŠAMPIONA, PRVI MEČEVI

Sreda
19.00: (1,35) Flenzburg (8,50) Monpelje (4,00)

Subota
18.30: Kjelce - PSŽ

Nedelja
17.00: Kil - Vardar
19.00: Nant - Skjern

*** kvote su podložne promenama

Piše: Željko MUTAVDŽIĆ
Foto: Action Images


tagovi

EHF Liga šampionaFlenzburgRK Monpelje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara