""
""

Galaktikosi su prošlost, Anćeloti stvara "bejbi Real": Mladi igrači konačno dobijaju šansu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.06.13. | 13:16

Kraljevi konačno odlučili da okrenu novi list i da daju priliku šestorici "dečaka"

Klub koji već duže vreme važi za uništavača mladih igrača držanjem istih na klupi najavljuje novu politiku. Prvo pojačanje Real Madrida u eri Karla Anćelotija – mladi španac Isko – biće zaštitni znak i personifikacija reinkarnacije najuspešnijeg kluba u Španiji. Pored njega Madriđani su doveli, ili u prvi tim promovisali još pet igrača rođenih devedesetih godina – Karvahala, Kasemira, Naća, Hesea i Moratu.

Uvek se postavlja paralela sa najvećim rivalom - Barselonom, i time koliko produkata njene La Masije igra u prvom timu Katalonaca. Oni imaju mogućnost da na teren izvedu prvih 11 plus izmene kojima od malih nogu na grudima stoji grb na kojem piše FCB. Dok su Realova deca rasuta po Evropi. Nekada se Kraljevi smiluju i sete se da ih skupe i vrate kući. Tako je dete Alvaro Arbeloa u svojoj drugoj eri u klubu sada već četiri godine standardan u belom dresu, a 2005. je odigrao samo dva meča za prvi tim i onda prešao u Deportivo iz La Korunje. Zatim je dve godine proveo u Liverpulu, i odatle se vrato tamo gde je i napravio prve fudbalske korake. Hoze Kaljehon je imao sličnu priču – tri godine je igrao za Espanjol pre nego što se ponovo obreo u Madridu.

Izabrane vesti

Šta tek reći za primere Huana Mate, Roberta Soldada, Alvara Negreda ili Borhe Valera u koje Real nije verovao, a izrasli su u fantastične igrače. Ili golman Dijego Lopez koji je tek prošle sezone vraćen na Bernabeu i pokazao da je imao potencijal za Real Madrid. 

Izgleda da je klub iz prestonice Španije konačno naučio lekciju koja ih je obarala na ispitu duži niz godina.

Oni su ovog leta vratili Danija Karvahala iz Bajer Leverkuzena, posle godinu dana koje je ovaj desni bek proveo van svog fudbalskog doma. Real je poznat po tim "skupim pozajmicama", to jest po prodaji svoje dece uz opciju da ih vrate u Madrid ako se oni pokažu. Čini se da su ovog leta odlučili da promene ploču, tako da su ključni igrači drugog tima Reala Naćo, Hese Rodrigez i Alvaro Morata prekomandovani u prvi tim. U Galaktikose.

Naravno ovo nije prvi put da su Kraljevi doveli mlade igrače, radili su oni to i ranije, ali ti fudbaleri skoro nikada nisu dobijali pravu šansu da se razviju pored strahovite konkurencije koja je uvek prisutna na Santjago Bernabeuu. Retki izuzetak je vanserijski talenat Rafeael Varan, on je prošle godine bio standardan u ekipi Žozea Murinja. Predsednik kluba Florentino Perez ima finansijsku mogućnost da dovede sam krem mladih igrača, najperspektivnije, oko kojih se otima cela Evropa. Najbolji primer za to je januarska kupovina brazilskog zadnjeg veznog Kasemira koji je odmah prosleđen u Real Madrid B kako bi se kasnije vodio kao produkt Realove škole.

Postavlja se pitanje da li je ovo samo površna promena?

Da li će Morati nešto značiti to što je bio Zlatna kopačka tek završenog Evropskog prvenstva za mlade ako na Santjago Bernabeu stigne Kavani? Šta je 21 gol Hesea za Real Madrid Kastilju u odnosu na 23 pogodaka Suareza u Premijer ligi? Oni možda neće otići na pozajmicu ove godine, ali stvarno zvuči neverovatno da će ovi mladići dobiti šansu u klubu u kojem je uspeh moranje.

Pogledajte kakvim arsenalom raspolažu Realovi mladići...

Alvaro Morata

Hese Rodrigez

Kazemiro

Dani Karvahal

Piše: Miloš Stanković

(FOTO: Action images)


tagovi

Alvaro ArbeloaAlvaro Moratadani karvahalEvropaHese RodrigezHoze KaljehonIsko AlarkonKarlo AnćelotiKazemiroNačoPrimeraReal MadridŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara