©AFP
©AFP

Opet se sprema spektakl u Belgiji: Union naplatio kiks Anderlehta, tri kluba u bod razmaka!

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.04.24. | 20:15

Klub Briž novi lider šampionata

Župile liga sprema nam dramu sličnu onoj kakvu nam je donela pre godinu dana. Prštaće u borbi za titulu belgijskog fudbala i ovog puta po svemu sudeći, jer četiri kola pre kraja plej-ofa samo jedan bod razdvaja tri vodeća tima!

Takvo je stanje na tabeli posle šestog kola doigravanja, koje je između ostalog donelo i novog lidera. Kolo će pred preostalih 360 minuta ligaškog fudbala predvoditi Klub Briž pošto je pobedom nad Genkom (3:0) ranije u toku dana preskočio Anderleht, a na vrhu će se i zadržati budući da se klub iz Brisela sapleo u Brižu protiv Serkla - 1:1 (0:1).

Izabrane vesti

Imao je tim Brajana Rimera prednost od 11. minuta do koje je došao preko 19-godišnjeg napadača Marija Strejkensa, međutim, prelepim pogotkom Jespera Dalanda domaćin je stigao do izjednačenja. Na kraju i do boda, mada je Anderleht izvršio veliki pritisak u završici. U nadoknadi postigao i gol, koji je zbog ofsajda poništen, potom tražio i penal zbog navodnog igranja rukom jednog od fudbalera Serkl Briža, ali ga nije dobio.

Kiks gradskog rivala iskoristio je Union ubedljivom pobedom nad aktuelnim šampionom Antverpenom (4:1), koji će s pravom još samo nekoliko nedelja nositi zvanje prvaka. Da ga ne više ne zaslužuje jasno je pokazao i na gostovanju Unionu gde je pretrpeo najubedljiviji, ukupno peti poraz od starta plej-ofa. U negativnoj seriji bio je u Sen Žiloaz, ali se na vreme trgao, podigao formu i vratio se u šampionsku trku.

Antverpen je golom Vinsenta Jansena stigao do vođstva posle nešto više od četvrt časa igre, ali je blickrigom u završnici prvog dela domaćin preokrenuo rezultat, da bi verovatno najbolji fudbaler ekipe u aktuelnoj sezoni Kameron Puertas golovima u uvodnoj fazi drugog poluvremena i dubokoj nadoknadi meča overio trijumf Uniona.

BELGIJA 1, PLEJ-OF - 6. KOLO

Nedelja

Genk - Klub Briž 0:3 (0:1)

/Sabe 38, Vetlesen 67, Tijago 71/

Serkl Briž - Anderleht 1:1 (0:1)

/Daland 51 - Strejkens 11/

Union Sen Žiloaz - Antverpen 4:1 (2:1)

/Nilson 37, Makalister 39, Puertas 54, 90+3 - Jansen 17/



tagovi

Župiler Pro ligaAnderlehtUnion Sen ŽiloazKlub Briž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara