Saldanja, Luković, Ćirković (©Starsport)
Saldanja, Luković, Ćirković (©Starsport)

Trka za Zlatnu kopačku u ciljnoj ravnini: Trojica kandidata u tri gola razlike

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.05.24. | 16:07

Saldanja, Luković i Ćirković merkaju trofej

Ostalo je još 180 minuta do kraja sezone u Mozzart Bet Superligi, ne računajući baraž, a mnogo toga je još otvoreno. Ne zna se raspored za Evropu iza Crvene zvezde, ne zna se ni ko će osim Radnika u niži rang, a ko u doigravanje za spas.

A, ne zna se ni ko će biti najbolji strelac šampionata. Iako je dugo delovalo da je Mateus Saldanja daleko odmakao konkurentima, njegova duga pauza zbog povrede dala je šansu ostalima da su se približe. I to su Miloš Luković i Aleksandar Ćirković i te kako znali da iskoriste.

Izabrane vesti

Dva kola pre kraja njih trojica su ostala u trci za Zlatnu kopačku. Na čelu kolone je i dalje Saldanja. Napadač Partizan je pogodio protiv lučanske Mladosti u minulom kolu i time je došao do 17. gola ove sezone. I time se ponovo osamio na tronu.

Na drugom mestu je Miloš Luković. Njegov rezultat je zaista spektakularan. Tinejdžer koji predvodi napad tima koji se bori za opstanak došao je do sume od 16 golova. Nije ga uljuljkao ni zimus potpisani transfer u Strazbur. Luković nije bio strelac u Nišu u prošlom kolu, pa je time dopustio Saldanji da mu odmakne za korak.

Gledajući rastojanje i broj utakmica do kraja, Aleksandar Ćirković nije favorit u ovoj trci, ali je krilni napadač TSC-a eksplodirao ovog proleća i postigao deset golova, pa ih ukupno ima 14. Malo je posustao Ćirković, u tri poslednja kola nije bio strelac, upisao je dve asistencije. Moraće dobro da nagazi gas u poslednjih 180 minuta da bi se umešao u borbu za Zlatnu kopačku.

U poslednje dve runde Saldanja će sa Partizanom ići u goste Čukaričkom i dočekati Radnički iz Kragujevca, Luković će sa IMT-om ugostiti Voždovac, pa ići u goste Spartaku, dok će Ćirković sa TSC-om igrati protiv Mladosti u Lučanima i onda dočekati Napredak.

Trofej za najboljeg strelce u poslednje dve sezone je stanovao u Humskoj 1, doneo ga je Rikardo Gomeš. U sezoni 2019/20 TSC je imao dvojicu najboljih strelaca! Tada su trofej podelili Vladimir Silađi i Nenad Lukić zajedno sa Nikolom Petkovićem iz Javora – svi su dali po 16 golova. IMT, naravno, nikada nije imao najboljeg strelca lige, jer mu je ovo prva sezone u eliti u istoriji kluba.

Iako se za najboljeg asistenta lige ne dodeljuje priznanje, tu je trka još zanimljivija: trenutno su najbolji Kanga (Zvezda), Zahid (Partizan), Pantović (TSC) i Radulović (Vojvodina) sa po devet dodavanja saigračima za gol.


tagovi

FK PartizanIMTTSC Bačka TopolaMozzart Bet SuperligaMateus SaldanjaAleksandar ĆirkovićMiloš Luković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara