Karlos Alkaras (©Reuters)
Karlos Alkaras (©Reuters)

Alkaras preživeo, Siner se mučio, jedan veliki skalp skinut

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.04.24. | 19:15

Španca nekoliko poena delilo do eliminacije sa mastersa u Magičnoj kutiji, Zverev nije bio te sreće

Kako Novak Đoković ne učestvuje na ovogodišnjem mastersu u Madridu, Janik Siner i Karlos Alkaras bi bar na papiru trebalo da važe za najveće favorite u Kaha Mahiki. Nisu Španac i Italijan blistali u duelima osmine finala "hiljadarke" u španskoj prestonici, ali su uz brojne poteškoće ipak trijumfovali. Najmlađeg svetskog broja 1 u istoriji namučio je uvek neugodni Jan Lenard Štruf. U reprizi prošlogodišnjeg finala još jednom je Nemac potvrdio zašto važi za jednu od najvećih mina za favorite na ATP turu među igračima koji nisu u TOP 20.

Skoro tri sata igre bilo je potrebno Alkarasu da pobedi, a posebno neprijatno po Španca bilo je u u trenutku kada je gubio 4:3 u taj-brejku odlučujućeg seta. Pronašao je Alkaras nekoliko izvanrednih udaraca u poslednjih par poena i ipak pobedio 2:1 (7:6, 3:6, 7:6). Protivnik 21-godišnjaka iz Mursije u četvrtfinalu biće Andrej Rubljov, koji je ranije tokom dana savladao Holanđanina Talona Grikspura 2:0 (6:2, 6:4).

Izabrane vesti

Veoma težak dan na poslu imao je i Janik Siner. Italijan je izgubio prvi set od Karena Hačanova, ali je onda ubacio u prepoznatljvi mod, onaj koji ga krasi od početka sezone i preokrenuo 2:1 (5:7, 6:3, 6:3). Rival drugog tenisera sveta u četvrtfinalu biće pobednik meča između Kaspera Ruda i Feliksa Ože Alijasima.

Dan u Madridu ipak nije prošao bez jednog velikog skalpa. Petoplasirani na ATP listi Aleksander Zverev eliminisan je od Fransiska Serundola, a Argentinac je trijumfovao posle samo sat i po igre 2:0 (6:3, 6:4). Serundolov protivnik u četvrtfinalu biće Tejlor Fric.

Ono što se u Španiji najviše iščekuje svakako je duel Rafaela Nadala i Jiržija Lehečke koji neće početi pre 21.30. Osvajač 22 grend slem titule je podsetimo pred početak turnira izjavio da će mu ovo biti poslednje učešće na madridskom mastersu, pa je svaki naredni meč potencijalno poslednji u karijeri za Nadala pred domaćom publikom.

ATP 1000 MADRID - OSMINA FINALA

MEDVEDEV - BUBLIK 2:0

RUBLJOV - GRIKSPUR 2:0

FRIC - HURKAČ 2:0

SERUNDOLO - ZVEREV 2:0

ALKARAS - ŠTRUF 2:1

SINER - HAČANOV 2:1

RUD - OŽE ALIJASIM (u toku)

NADAL - LEHEČKA (ne pre 21.30)


tagovi

Karlos AlkarasJanik SinerAleksander ZverevJan-Lenard Štruf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara