Janis Sferopulos (©ABA liga)
Janis Sferopulos (©ABA liga)

Sferopulos posle ulaska u finale: Pokazali smo koliko želimo da pobedimo

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.05.24. | 22:34

"Odmorićemo jedan dan, a onda se okrećemo daljim obavezama"

Igraće Crvena zvezda za drugi trofej u sezoni! Može svašta da se kaže o radu i rezultatima u Evroligi od dolaska Janisa Sferopulosa na klupu tima sa Malog Kalemegdana, međutim ne može da mu se spotiča da je u domaćim okvirima zasada učinio maksimum. Prvo je u februaru odbranio trofej u Kupu, dok je sada uveo crveno-bele u novo finale ABA lige gde će biti u prilici da povrati šampionski naslov izgubljen prošle sezone.

Na konferenciji za medije nakon pobede njegovih izabranika nad Megom (69:94) u drugom duelu polufinalne serije, grčki strateg je zadovoljno konstantovao da je njegov tim odigrao ozbiljnu utakmicu.

Izabrane vesti

"Iako nismo počeli dobro, u drugoj četvrtini smo krenuli da igramo mnogo bolje. Dozvolili smo rivalu samo 11 poena, bili dosta koncentrisaniji i ispoštovali plan igre. Do kraja poluvremena smo stigli do dvocifrenog plusa i polako gradili igru koja nam je pomogla da dominiramo. Imali smo 22 asistencije nasuprot 11 izgubljenih lopti. Videlo se koliko smo želeli da pobedimo. Igrali smo dobru odbranu, naterali smo protivnika na 19 izgubljenih lopti i samo 14 dodavanja. Te brojke pokazuju koliko smo dobri i ozbiljni bili. Posle prve deonice, nismo Megi dozvolili da misli kako nešto može da uradi na ovom meču. Odmorićemo jedan dan, a onda se okrenuti ka narednim obavezama koje nas očekuju.", rekao je Sferopulos usput pohvalivši rivala na dobroj igri i celokupnom radu.

Strateg Mege, Marko Barać, čestitao je crveno-belima plasman u finale, a svom timu prikazano u aktuelnoj sezoni.

"Čestitam Zvezdi na pobedi i prolasku u finale. Isto tako bez obzira na razliku želim da čestitam svojim igračima na borbi i zalaganju. Mi smo probali da napravimo neku reakciju posle prve utakmice, odigrali smo u prvoj četvrtini perfektno sve do poslednjih nekoliko sekundi kada smo napravili nesportski faul i ušli u drugi kvartal sa manjom razlikom nego što je trebalo. U drugoj četvritni je počela da se oseća kraća rotacija, nedostatak bekova. Kada nam je trebao neki mirniji napad išli smo iz greške u grešku, a to je Zvezda znala da kazni. Pokušali smo da igramo do kraja u nastavku, dali neke minute pojedinim igračima kojima će to značiti za budućnost. Možemo da budemo ponosni na sve što smo uradili u ABA ligi ove sezone. Ni najveći optimisti nisu očekivali da ćemo doći ovako daleko. Čestitam celoj organizaciji na fantastičnmoj sezoni, ljudima koji su pomogli da se ekipa selektira, menadžmentu, stručnom štabu i igračima", zaključio je Barać u završnoj reči.


tagovi

ABA ligaKK Crvena zvezdaKK Mega

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara