(©FIVB)
(©FIVB)

Gabi održala čas odbojke, Srpkinje nisu mogle da pariraju Brazilu

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.05.24. | 16:25

Gvidetijeve devojke doživele treći poraz na zatvaranju prvog vikenda Lige nacija

Još kad je izašao raspored prvog turnira znalo se da će Srpkinje najteži posao imati protiv Brazila. Tako je i bilo... Ne samo zbog pune hale protivničkih navijača, već zbog suvog kvaliteta koji protivnička selekcija poseduje. Gabi Gimaraeš je održala čas odbojke, a naš tim nije imao nikakav odgovor.

Brzinski su završile posao danas Brazilke protiv svetskih šampionki koje ovo takmičenje ne igraju u najjačem sastavu - 3:0 (25:15, 25:19, 25:19).

Izabrane vesti

Ovim susretom Srbija je završila prvi turnir Lige nacija sa skorom 1-3. Naše odbojkašice su savladale Tajland, a poražene su od Dominikanske Republike, Kine i Brazila.

Kao svetlu tačku danas treba izdvojiti Vanju Ivanović, novu igračicu u reprezentaciji. Ona je prošlu sezonu odigrala u Železničaru posle oporavka od teške povrede kolena. Dobro se pokazala, dobila poziv selektora Gvidetija, a onda u Riju i demonstrirala šta može. Protiv Brazilki se najviše istakla napadima iz zone četiri, koji su se pokazali od starta takmičenja kao bolna tačka Srbije.

Od starta utakmice bilo je vidljivo da je Brazil spremniji, uigraniji, sigurniji... Gabi Gimaraeš je povukla najviše, ali imala je podršku i ostalih. Iako su brzo ostale bez dve igračice iz postave zbog povrede, nije ih to previše omelo. Izuzetno dominantno su dobile prvi set i to dvocifrenom razlikom.

U naredna dva Srbija je malo više problema uspela da im napravi, ali u suštini se ništa značajno nije promenilo. Mogao je Gvideti da vidi koliko mogu neke igračice, video je kako se snalaze u punoj hali protiv jednog od najjačih protivnika.

Najefikasnije u našem taboru bile su Ana Bjelica i Vanja Ivanović sa po devet poena. Sara Lozo i Vanja Bukilić su postigle po pet. U protivničkom timu najbolja je bila Gabi Gimaraeš sa 15 poena.

Danas je u sastavu Srbije bila i Katarina Lazović, koja je stigla naknadno zbog problema sa američkom vizom. Na drugom turniru očekuje se da pojača konkurenciju na poziciji primača servisa, baš kao i Aleksandra Uzelac, koja zbog povrede nije mogla da igra u Riju.

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠICE - PRVI VIKEND (Rio de Žaneiro)

Četvrtak

Srbija - Dominikanska Republika 1:3

Petak

Srbija - Tajland 3:0

Subota

Srbija - Kina 1:3

Nedelja

Brazil - Srbija 3:0



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkašiceĐovani Gvideti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara