Džejlen Braun (©Reuters
Džejlen Braun (©Reuters

Seltiksima se smeši šetnja do finala, izmoreni Klivlend bez šansi

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.05.24. | 03:24

Boston deklasirao Kavalirse u prvoj utakmici polufinala Istočne konferencije

Pokazala je jedna od dve najtrofejnije franšize u istoriji NBA lige tokom ligaškog dela sezone da će biti prvi favorit za osvajanje prstena, a na fantastičan učinak 64-18 nadovezale su se sigurne igre Seltiksa i u plej-ofu. Posle rutinskog trijumfa u seriji protiv Majamija (4-1), Boston je otpočeo novu na autoritativan način.

Tim Džoa Mazule poveo je 1-0 u polufinalu Istočne konferencije protiv Klivlend Kavalirisa ubedljivom pobedom 120:95. Mučili su se Kavalirsi u prethodnoj rundi protiv Orlanda, a već su u prvom duelu u TD Garden pokazali znake velikog umora i igranja sedam utakmica protiv Medžika. Vodio je domaćin gotovo čitavim tokom utakmice (Klivlend poslednji put držao egal u osmom minutu) i bez ikakve neizvesnosti opravdao ulogu apsolutnog favorita.

Izabrane vesti

Vođstvo Seltiksa raslo je konstantno, a deset poena zaostatka s poluvremene još je delovalo i pozitino po Klivlend. Otvorile su se dizne domaćima u nastavku, a najviše je u pogledu individualnog učinka profitirao Džejlen Braun. Nekadašnji treći pik na draftu prosečno postiže 23 poena po utakmici u tekućoj takmičarskoj godini, a u duelu sa šampionom iz 2016. bio je posebno raspoložen i ubacio 32 (4/6 za tri, 8/12 za dva, 4/4 slobodna bacanja).

Rutinsko odrađivanje posla omogućilo je Seltiksima da razigraju veliki broj igrača. Derik Vajt je odigrao odličnu utakmicu (25 poena, 7/12 za tri), dok su dvocifren učinak imali i Džejson Tejtum (18 poena), Pejton Pričard (16) i Džru Holidej (14)

Trudio se Donovan Mičel da koliko-toliko oteža posao Bostonu, čak bio i najefikasniji igrač na utakmici (33 poena), ali je sve to bilo daleko od dovoljnog za jak otpor najboljem timu dosadašnjeg toka sezone. Dvocifreni među Kavalirsima bili su i Evan Mobli sa 17 poena, Darijus Garland i Ajzak Okoro 11.

Drugi duel u seriji takođe će biti odigran u Masačusetsu, četvrtak na petak (01.00), nakon čega se serija seli u Ohajo.


NBA (utorak na sredu)

Boston - Klivlend 120:95 (1-0 u seriji)

/Braun 32 - Mičel 33/

03.30 Oklahoma - Dalas



tagovi

Boston SeltiksKlivlend Kavalirs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara