Ekipa Partizana (© Star sport)
Ekipa Partizana (© Star sport)

Partizan odbranom ugušio žilavu Budućnost i zakoračio ka finalu

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.04.24. | 20:38

Pobedom u Areni protiv Budućnosti rezultatom 78:67. Partizan obezbedio meč loptu u Podgorici za finale ABA lige

Izgledalo je da će biti lako u većem delu meča protiv Budućnosti. Imao je Partizan i 18 poena prednost zahvaljujući sjajnoj odbrani, ali je na kraju Kevin Panter morao da vadi kestenje iz vatre u finišu prvog meča polufinala protiv gostiju iz Crne Gore. Crno-beli su uspeli da sačuvaju mirnoću i na kraju zakorače ka finalu pošto su slavili rezultatom 78:67. Prva meč lopta za klub iz Humske je zakazana za 7. maj u Podgorici

Partizan je dvocifrenu prednost na ovom meču ubezbedio već u prvoj deonici. Išla je do plus 18 pre nego što je Budućnost uspela da spusti, ali uz agresivnu odbranu i preciznog Zeka Ledeja i Kevina Pantera crno-beli su pobedili na startu serije.

Izabrane vesti

Možemo da konstatujemo da je Zek Ledej igrač utakmice. Biorio se i pogađao u najbitnijim momentima. Ubacio je 15 poena, dok su po 11 poena ubacili Aleksa Avramović i Kevin Panter. Svih 11 poena Panter je ubacio u poslednjoj deonici kada je sprečio veliki preokret.

Ipak, najupečatljivija brojka je broj primljenih poena. Svega 67 je Partizan dopustio na ovom meču. U potpunosti je bio zaustavljen Flečer Megi koji je dao tri poena. Najefikasniji bio je Makondu sa 14, dok je Farel dao 13.

Fantastično je Paritzan startovao u napadu. Od prvog minuta se videlo da je crno-bela ekipa raspoložena u šutu. Zek Ledej je ortvorio meč sa dva šuta sa distance koja su pocepala mrežicu. U prvih 10 minuta je Partizan ubacio četiri od šest pokušaja van linije 6,75. Uz to je Frenk Kaminski sjajno koristio dodavanja saigrača pa i nije čudilo što je crno-beli tim imao odličnih 11 poena prednosti posle prve deonice.


PARTIZAN MOZZART BET - BUDUĆNOST 78:67 (27:16, 14:13, 18:18, 19:20)

Dvorana: Beogradska ArenaSudije: Saša Pukl, Josip Radojković, Marko Mustapić

Partizan Mozzart Bet: Ledej 15, Kaminski 13, Avramović 11, Panter 11, Smit 9, Smailagić 8, Naneli 7, Kaboklo 2, Ponitka 2

Budućnost: Makundu 14, Ferel 13, Kamenjaš 12, Tanasković 6, Popović 5, Slavković 5, Rajt 4, Pol 3, Magi 3, Džons 2


Šut je malo posustao u drugoj četvrtini kada je Budućnost prišla na kratko, ali je Partizan odbranom odradio posao. Čak i povećao prednost do poluvremena na 41:29.

Baš je ta odbrana bila ono što je najviše moglo da obraduje trenera Obradovića. Iz čvrstine i dobrog skoka se otvorila prilika da crno-beli dođu do 18 poena prednosti u jednom momentu tokom treće četvrtine. Pomislili su svi u dovorani da je to to i da je pitanje pobednika rešeno... Pogrešili su.

Koncentracija je počela polako da opada kod igrača Partizana i minut po minut je prednost počela da opada sve do minus četiri u poslednjem minutu kada je Jogi Farel pogodio trojku. Neki su čak pomislili da se sprema još jedan epsi preokret koje je Partizan već umeo da priredi ove sezone. Ipak senzacionalnog preokreta nije bilo. Kevin Panter je preuzeo odgovornost, pogodio šta je trebalo pogoditi i Partizan je pobedio.

ABA LIGA POLUFINALE

Partizan Mozzart Bet - Budućnost

7.5 Budućnost - Partizan Mozzart Bet 18.00

10.5 Partizan Mozzart Bet - Budućnost*

---

3.5 Crvena zvezda - Mega 19.00

7.5 Mega - Crvena zvezda 20.00

10.5 Crvena zvezda - Mega*

* Ako bude potrebno



tagovi

KK PartizanABA ligaKK Budućnost Podgorica

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara