Džamal Marej (©AFP)
Džamal Marej (©AFP)

Džamalu Mareju preti kazna jer je gađao sudiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.05.24. | 22:51

Kanađanin izgubio živce i mogao bi da dobije neku vrstu sankcije za treću utakmicu

Na konopcima se nalaze košarkaši Denvera posle dve utakmice jer su ih Vukovi iz Minesote razbili na sitne komade i imaju šansu da u Mineapolisu tokom noći između nedelje i ponedeljka završi seriju 'čišćenjem' šampiona!

Užasno loše su Nagetsi izgledali pred svojim navijačima i ništa im nije polazilo od ruke, pa su svesni da moraju daleko bolje u naredna dva meča ako žele da zadrže bilo kakvu šansu da ostanu u igri za plasman u konferencijsko finale.

Izabrane vesti

Ipak, iste bi mogle drastično da se smanje jer Džamalu Mareju preti kazna zbog toga što je gađao sudiju tokom druge utakmice. Kanađanin je izgubio živce posle jedne situacije pod košem Denvera na pet minuta do kraja druge četvrtine. Nikola Jokić se borio sa Karlom Entonijem Taunsom i košarkašima Minesote, a plej Denvera je verovatno poludeo zato što je smatrao da je Dominikanac napravio grešku u koracima koja nije sankcionisana.

On je uzeo pakovanje za zagrevanje i bacio ka arbitru, te rekao nešto usput. To pakovanje je završilo na parketu, a delioci pravde nisu videli ko je isto bacio, mada je igra nakratko bila prekinuta, no bez sankcija. Šef sudija Mark Dejvis priznao je posle utakmice da bi se situacija pregledala na ekranu da su arbitri videli da je pakovanje stiglo sa klupe Denvera i Marej bi zaradio tehničku grešku.

Ovako, ostaje da se vidi kako će Disciplinska komisija NBA da reaguje, jer postoji velika šansa da Marej zaradi kaznu, novčanu ili čak drastičniju...

Drugi igrač u hijerarhiji Nagetsa ne igra dobro ovogodišnji plej-of iako je pogodio dva šuta za pobedu u seriji sa Lejkersima. Vuče povredu maltene od kraja ligaškog dela, a bez obzira što prosečno beleži 20,4 poena po utakmici šutira ispod 30 odsto za tri i ispod 40 posto iz igre.



tagovi

Džamal MariNBA ligaDenver Nagets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara