Zver se vratila kući: Tijago Silva ponovo u Fluminenseu

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.05.24. | 16:36

Brazilac stiže kao slobodan igrač po završetku sezone

Lepo je biti navijač Fluminensea u poslednje vreme. Prvenstveno jer je klub iz Rio De Žaneira aktuelni šampion Južne Amerike, ali i zato što je posle povratka Marsela početkom prošle godine rukovodstvo rešilo da navijačima ispuni još jedan san - od jula će dres Fluminensea ponovo nositi Tijago Silva.

Iskusni Brazilac je još zimus, kada je kontakt uspostavljen, saopštio da će napustiti Čelsi po završetku sezone jer želi da ispuni obećanje i odradi ugovor u Londonu do kraja. Danas se se oba kluba oglasila saopštenjem da je dogovor postignut i da 39-godišnji štoper od jula više nije igrač Čelsija, odnosno da se vraća u Fluminense.

Izabrane vesti

Tijago Silva je ponikao u Fluovoj školi, ali je otišao već sa 16 godina, da bi se vratio 2006. prvo na pozajmicu iz moskovskog Dinama, a onda i na još dve sezone tokom kojih je pomogao ekipi da osvoji Kup Brazila. Svetsku slavu stekao je noseći dres Milana, a igrao je i za Pari Sen Žermen i Čelsi, od 2020. U Brazil se vraća kao jedan od najboljih štopera svog vremena, sa osvojenom Ligom šampiona 2021, sedam titula prvaka Francuske, jednom titulom Serije A...

Nakon pet kola brazilske serije A za sezonu 2024. Fluminense je tek na 16. mestu sa pet bodova, a Silva će moći da pomogne ekipi od 18. kola.

Dolazak Tijaga Silve u Fluminenseu su najavili kao "povratak Zveri", tako da bez obzira na njegove godine, u klubu imaju velika očekivanja od dugogodišnjeg reprezentativca i kapitena Brazila.



tagovi

FluminenseTijago Silva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara