©Starsport
©Starsport

Železničar upalio alarm na Krovu: Romanić mučio Zmajeve, Hajdin presudio svojima

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.05.24. | 21:04

Pančevci očuvali nadu u borbi za opstanak pobedom u Zaplanjskoj (3:2)

Prvom pobedom na strani posle sedam meseci (3:2) Železničar je ostao u životu i očuvao nade u borbi za opstanak istovremeno upalivši crveni alarm u redovima Voždovca. Susret u kojem su oba tima imala imperativ pobede pripao je gostima koji su zasluženo stigli do celog plena i u potpunosti se vratili u trku za beg sa mesta koja vode direktno u prvoligaško društvo.

Čekali su Pančevci pobedu van svog stadiona od kraja oktobra i slavlja u Surdulici (1:0), a zaboravljenog ukusa trijumfa prisetili su se u Zaplanjskoj ulici gde su u prvom poluvremenu stekli nedostižnu prednost i današnjem rivalu prišli na samo dva boda zaostatka. Iako se raspoloženi Žunior Flemings svojski potrudio da pokvari planove rivala i makar održi bodovnu razliku koju su Zmajevi stekli do današnje utakmice, inspirisani igračči Železničara uspeli su da posle tri remija u nizu upišu prvu pobedu u plej-autu čime su podigli samopouzdanje pred 35. kolo u kojem im je gost već prežaljeni Radnik, dok će istovremeno snage odmeriti timovi kojima Pančevci dišu za vratom: Voždovac i Javor.

Izabrane vesti

Uspeli su gosti na vreme da načnu rivala i već u 13. minutu matiraju Gudžulića, a ulogu egzekutora zadužio je Branislav Knežević kojem nije ostao težak posao na putu do prvenca posle fenomenalno odložene lopte glavom Evgenija Pavlova.

Rani pogodak napadača gostiju međutim nije narušio koncept mlade ekipe Voždovca koja je mogla do izjednačenja u 29. minutu kada je Savić glavom pogodio stativu. Ipak, ono što nije pošlo od ruke štoperu Zmajeva jeste Flemingsu koji je nesebično proigravanje Mihajla Neškovića iskoristio da na desnom boku stvori prostor za šut i neodbranjivo pošalje loptu u malu mrežu.

Pogodak ofanzivca iz Jamajke razbudio je Pančevce, na čelu sa Lazarom Romanićem koji je u šest minuta nacrtao pobedu gostiju. Nekadašnji Zvezdin đak je prvo u 41. minutu poslao oštru loptu sa desnog boka koju je u svoju mrežu prosledio Mitrović, dok je u drugom minutu nadoknade nesebično uposlio Hajdina koji je neodbranjivim udarcem povisio na 3:1 i najavio poraz bivšeg kluba.

Pod rezultatskim pritiskom, svesni da ih poraz dovodi u nezavidni položaj, igrači Voždovca su bili konkretniji rival u nastavku. Nikola Mitić je nizom promena pokušao da probudi izabranike, a ono što nisu uspeli Nešković i Vujanović nešto ranije jeste Flemings u 77. minutu. Ipak, novi gol najraspoloženijeg u redovima Zmajeva bio je nedovoljan da domaćinu da dovoljan vetar u leđa i povede ih makardo boda.

Zanimljivo, duel Voždovca i Železničara postao je deo superligaške istorije s obzirom na to da su prvi put u istoriji takmičenja odigrana dva duela u istom danu, na istom terenu. Posle IMT-a koji je poražen od Novog Pazara (0:1), i drugi domaćin u Zaplanjskoj je ostao praznih šaka.

VOŽDOVAC - ŽELEZNIČAR 2:3 (1:3)

/Flemings 35, 77 - Knežević 13, Mitrović 41ag, Hajdin 45+2/

Sudija:Milan Ilić

Žuti kartoni: Đuričić, Krpić, Nešković (Voždovac), Purtić, Knežević, Romanić (Železničar).

VOŽDOVAC (4-2-3-1): Gudžulić 6 - Đurđević 6, Savić 6, Krpić 6 (od 84. Antonijević-), Đuričić 6 - Matić 6, Mitrović 5,5 (od 64. Miletić 6) - Vilka 6 (od 66. Vujanović 6), Flemings 7,5, Nešković 6,5 - Teodorović 5,5 (od 64. Petrović 5,5).

ŽELEZNIČAR (4-2-3-1): Mijatović 6,5 - Lakićević 6, Obradović 6,5, Stanković 6, Hajdin 7 - Purtić 6,5, Knežević 7 (od 90+2. Agusto -) - Romanić 7,5, Đorđević 6, Grgić 6 (od 90+4. Kahvić -) - Pavlov 7 (od 84.Jovanović -).

Igrač utakmice: Lazar Romanić

SUPERLIGA, 34. KOLO

Plej-aut

IMT – Novi Pazar 0:1 (0:1)

/Karaklajić 9/

Radnik - Javor 0:0

Spartak - Radnički Niš 3:1 (3:0)

/Todoroski 3, Tomović 27, Lukić 45+2 - Vukić 72/

Voždovac - Železničar 2:3 (1:3)

/Flemings 35, 77 - Knežević 13, Mitrović 41ag, Hajdin 45+2/



tagovi

fk voždovacFK ŽelezničarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara