Dušan Vlahović i Džošua Zirkze (©Reuters)
Dušan Vlahović i Džošua Zirkze (©Reuters)

Vlahović i Zirkze bi Juventusu doneli najmanje 40 golova

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.05.24. | 16:42

"To su dva mlada, jaka napadača koji su kompatibilni na papiru. Bio bi to dobar posao", kaže Luka Toni na temu dolaska holandskog napadača u redove Stare dame

Leto bitnih odluka je pred Juventusom. Nakon što ni četvrtu uzastopnu sezonu nisu uspeli ni da se uključe u šampionsku trku, u Torinu su odlučili da u letnjem prelaznom roku rekonstruišu igrački kadar.

Očekuje se nekoliko novih lica na Alijanc areni, a jedan od ciljeva sportskog sektora je dovođenje novog napadača. Imaju navodno već i metu. Italijanska štampa već nekoliko nedelja unazad u vezu sa Starom damom (ne samo sa njom) dovodi centarfora Bolonje Džošuu Zirkzea, koji je oduševio Čizmu partijama u klubu sa Renato Dal'Are.

Izabrane vesti

Na umeće holandskog fudbalera nije ostao imun ni Luka Toni, bivši igrač Juventusa, koji smatra da bi Zirzkeov dolazak u Torino bio pogodak. Iako su obojica po vokaciji centralni napadači, legendarni Italijan veruje da bi Zirkze i Dušan Vlahović odlično funkcionisali u tandemu iz prostog razloga što nisu isti tip igrača.

"Dušan je klasična 'devetka', briljila pretežno u kaznenom prostoru i u završnici. On je golgeter, klasična gol-mašina. Zirkze je, s druge strane, više 'lažna devetka'. Ima fizičke predispozicije centarfora, ali što se tiče karakteristika, on je neko ko voli da se vrati da bi povezivao igru, manje je golgeter od Vlahovića. To su dva mlada, jaka napadača koji su kompatibilni na papiru. Bio bi to dobar posao, napravio bi dobar tandem sa Vlahovićem", izjavio je Toni u razgovoru za Gazeto delo Sport.

Koliko dobar bi taj tandem bio prema Tonijevom mišljenju najbolje oslikava njegov odgovor na pitanje koliko bi njih dvojica doneli golova Juventusu naredne sezone.

"Najmanje četrdeset, mada to zavisi i od igrača iza njih."

U koji tim bi se 22-godišnji Holanđanin najbolje uklopio?

"U svaki, govorimo o talentu ogromnog potencijala. Pritom je došao iz Bajerna, naviknut je na igranje u vrhunskom klubu. Možda se, ako želi da bude starter, neće vratiti u Minhen jer je tamo Hari Kejn, a ja se nadam da će ostati u Italiji jer se nadam da ćemo gledati što više šampiona u Seriji A."

Toni naglašava da bi važnu ulogu na Zirkzeovu odluku mogao da ima i aktuelni trener Bolonje Tijago Mota. Podsetimo, pojedini italijanski mediji pisali su nedavno da je italijanski stručnjak već postigao usmeni dogovor sa Juventusom.

"Motina budućnost bi takođe mogla da utiče na njegovu odluku, uvek je bolje i pametnije kada radiš sa trenerom koji poznaje tvoje kvalitete."

Bivši centrarfor Bajerna, Verone, Fjorentine i brojnih drugih italijanskih klubova ističe da sam Zirkzeov dolazak, ipak, ne bi bio dovoljan Juventusu da se približi novom šampionu Italije Interu.

"Zirkze bi bio dobro pojačanje. Ali Juventusu mora da podigne kvalitet, posebno u veznom redu. Da bi se približio Interu, koji je već obezbedio Zjelinskog za džabe, potrebni su mu najmanje jedan ili dvojica vezista. Đuntoli (sportski direktor Juventusa, prim.aut) je pokazao da je dobar u tome i ubeđen sam da će uspeti ovog puta takođe", zaključio je Toni.

Vlahović je ove sezone postigao 17 golova na 33 utakmice u svim takmičenjima, dok je Zirzke tresao mrežu u 12 navrata na 35 mečeva i pride upisao sedam asistencija.


tagovi

Dušan VlahovićDžošua ZirkzeJuventusLuka Toni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara