Velika vest: Finale Lige Evrope 2028. u Beogradu!

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.05.24. | 10:39

Izgradnja Nacionalnog stadiona zvanično počela u Surčinu, predsednik Vučić najavio da će narod birati zvanično ime, kao i da je već dogovoreno da finale Lige Evrope 2028. bude na njemu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obilaska pripremnih radova na izgradnji kompleksa EXPO 2027 prisustvovao je i ceremoniji početka radova na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona u Surčinu.

Tom prilikom Vučić je rekao da svi radovi moraju da budu završeni do kraja 2026. godine, a naveo je i da je dogovoreno da se finale Lige Evrope 2028. igra na njemu.

Izabrane vesti

"Finale Lige Evrope 2028. se igra u Beogradu na Nacionalnom stadionu. Daćemo da narod smisli ime, mislio sam da se zove Srbija, ali neka ljudi glasaju", rekao je Vučić, a prenosi B92.

Po Vučićevim rečima, stadion je projektovao Mark Fenvik, jedan od najboljih projektanata za stadione na svetu, a nalazi se na 121 hektar zemljišta.

"On je radio onaj 'kontejner stadion' u Kataru i one najbolje na kojima smo igrali. Piki se zapričao, da mu kažem da bolje igra nego na onim stadionima u Kataru, ali naljutiće se", dodao je predsednik Srbije, a prenosi Informer.

Na postavljanju kamena temeljca za novi stadion bio je i selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković.

"Nama treba da budu bolji uslovi. Prelepo je što se Srbija menja u tom smislu, kada dobijete stadione u Zaječaru, Leskovcu i Loznici, to su prelepi objekti, a dočekaćemo i Nacionalni stadion. Kada neko pita šta će nam? Pa treba, bićeš deo Evrope, igraće se finale, biće funkcionalni objekat, za sve aspekte, od koncerata, fudbala, fenomenalna stvar, mi iz fudbala smo presrećni da se ovaj san ostvaruje. Drago mi je da vidim početak ostvarivanja snova. Jedva čekam da to zdanje bude gotovo i da nas učini ponosnim", istakao je Piksi.

Na pitanje novinara kada će srpska reprezentacija igrati bolje, Stojković je uzvratio kontra-pitanjem.

"Išli smo na Svetsko, pa na Evropsko prvenstvo. Šta hoćete?".

Na njegovu izjavu nadovezao se Vučić.

"Evo ja ću da kažem: da uzmemo Evropsko prvenstvo! Nemojte ljudi, gde smo to imali najbolje fudbalere, kada to? Meni je važno da od Engleske i Slovenije ne izgubimo, Danska je manje bitna", dodao je prvi čovek države, piše Informer.

Najavio je Aleksandar Vučić i da postoji plan o kandidaturi za Olimpijske igre zajedno sa Mađarskom, kao i ideja o organizaciji Evropskog prvenstva u fudbalu za igrače do 21 godine.

"Menjamo lice zemlje, ne samo grada. Ovde ide Akvatik centar, nismo gradili bazene, sad ćemo napraviti najveći uz Budimpeštu. Sa Mađarima posle možemo da konkurišemo, kada izgradimo sve što gradimo sada, da se Mađarska i mi kandidujemo za Olimpijske igre. Kao što sa Albanijom možemo da se kandidujemo za Evropsko prvenstvo do 21 godine, kod njih otvaranje, kod nas finale. OFK Beograd će igrati u Zaječaru utakmice, pa će i Zvezda i Partizan gostovati tamo. Ne znam kako stoji Dubočica, nadao sam se da igraju. U Loznici se igra finale Kupa, tu je sad borba oko karata. Vojvodina traži 4.000 kao i Zvezda i možete da mislite kako to izgleda. Stadion prima 8.500 ljudi. Objasnite mi kako Zvezdinim navijačima da kažemo da će dobiti nula karata, ali fer je da i Vojvodina dobije isti broj karata".


tagovi

Nacionalni stadionLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara