Voša na evropskom putu (©Starsport)
Voša na evropskom putu (©Starsport)

TSC rezervisao Evropu, a kome ide kratka slamka: Voša na lansirnoj rampi i ključni derbi već u sredu

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.05.24. | 12:30

Radnički ima solidnu prednost, ali i užasan raspored s tim da je ništa lakši posao ne čeka ni Čukarički

Šampionski pehar ponovo u Ljutice Bogdana, a TSC opet u Evropi! Dve stvari koje su postale jasne posle utakmica 33. kola Mozzart Bet Superlige s tim da je Topolski sportski klub za sada obezbedio samo siguran izlazak na međunarodnu scenu, jer ima 12 bodova više od Čukaričkog i Vojvodine, a kako je bio ispred njih i na kraju regularnog dela sezone sigurno neće ispod četvrtog mesta.

Cilj TSC-a je naravno da bude treći čime bi – osim u slučaju da Vojvodina ne šokira Zvezdu u finalu Kupa – osigurala makar grupnu fazu Lige konferencije. I deluje da će uspeti, jer je i sedam stepenika ispred zahuktalog Radničkog, koji bi dakle morao da osvoji minimalno osam bodova u preostala četiri kola što je malo verovatno zbog kalendara takmičenja.

Izabrane vesti

Kragujevčani naime u poslednja četiri kola putuju u Bačku Topolu, na megdan Crvenoj zvezdi u Ljutice Bogdana, a posle okršaja sa Vošom kod kuće, idu i na noge Partizanu. Osam bodova u takvim okolnostima? Podrazumevalo bi svakako pobedu u Topoli već u sredu, ali i sa tim ne deluje lako dostižno.

Veoma sličan raspored ima i trenutno petoplasirani Čukarički, koji prvo ide u Novi Sad, pa na gostovanje kod TSC-a, zatim čeka Partizan i onda ide u Ljutice Bogdana na megda sa Zvezdom. Tri gostovanja, samo jedan meč kod kuće, protiv crno-belih, moraće Vinisijus Melo da nastavi da rešeta ako Brđani žele i četvrtu sezonu uzastopce na međunarodnu scenu

I tu dolazimo do Vojvodine. Jer ona ima i najlakši raspored u finišu sezone, a pride bar trenutno izgleda bolje od Radničkog i Čuke, direktnih konkurenata u borbi za to poslednje evropsko mesto. Njegoš Petrović je pomahnitao u plej-ofu, Zadi Seri već počeo da samom pojavom plaši čuvare na superligaškim terenima, a Voša u poslednjih 14 utakmica ima samo jedan poraz, onaj na gostovanju kod TSC-a, koga je savladala u Novom Sadu. Usput je izborila remi sa Zvezdom, savladala Partizan usred Humske i sve to uradila na prilično uverljiv način.

Mučio se Božidar Bandović na početku mandata na Karađorđu, prvu pobedu ostvario tek iz petog pokušaja, ali sada konačno kao da je sve leglo na svoje mesto i Lale iz nedelje u nedelju izgledaju sve dominantnije. Nije čudo što je Albert Nađ rekao da je Vojvodina trenutno najbolja ekipa u ligi.

Oko toga možemo da polemišemo, ali oko rasporeda baš i ne. Vošin je najlakši, jer ona je jedina iz pomenutog trija već otpisala beogradske večite rivale, pa je u finišu sezone čekaju okršaji sa dva rezultatski nezainteresovana tima: Napretkom koji kao da se pomirio sa ulogom topovskog mesa, te ekipom Mladosti. Pride, i jedni i drugim im dolaze na noge, kao i Čukarički već u 34. kolu.

I ako bi tu Vojvodina slomila Brđane realno bi je teško neko zastavio na njenom evropskom putu. Čini nam se zato, da bi baš taj meč mogao da bude ključni.

34. KOLO

/sreda, 8. maj/

16.00: TSC – Radnički 1923

16.00: Napredak – Partizan

18.00: Vojvodina – Čukarički

18.30: Mladost – Crvena zvezda

35. KOLO

/nedelja, 12. maj/

Crvena zvezda – Radnički 1923

Vojvodina – Napredak

Partizan – Mladost

TSC – Čukarički

36. KOLO

Napredak – Crvena zvezda

Radnički 1923 – Vojvodina

Čukarički – Partizan

Mladost – TSC

37. KOLO

Crvena zvezda – Čukarički

Partizan – Radnički 1923

TSC – Napredak

Vojvodina – Mladost


tagovi

TSC Bačka TopolaFK VojvodinaČukaričkiRadnički KragujevacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara