(Reuters)
(Reuters)

Pustite priče o sudijama, parama, moći... Ovaj tim ima Mitra i zato će biti šampion (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.05.24. | 22:16

Srpski golgeter opet strelac u pobedi Al Hilala čiji trijumfalni niz traje duže od sedam meseci

Kažu, pomažu im sudije. Kažu, lako im je kad su sve pokupovali. Kažu ovo, kažu ono, ali fudbaleri Al Hilala umesto paušalnih ocena uvek posegnu za argumentima i pokažu da poseduju ono što se zove šampionski mentalitet. Zato će i biti šampioni. Nisu još matematički, jesu suštinski, pošto su se neokrnjeni vratili sa još jednog gostovanja i posle preokreta nad Al Ahlijem (2:1) jedino bi izbijanje Trećeg svetskog rata ili neka ekološka katastrofa mogla da ih spreči da postanu ono što se odavno zna – najbolji tim Saudijske Arabije.

Četiri koila pre kraja sastav Žorža Žezusa ima 12 bodova više od Al Nasra. Ima i derbi sa ekipom Kristijana Ronalda, te iz razloga što se u tamošnjoj Premijer ligi računa međusobni skor kao parametar kad bi se desilo da timovi budu bodovno poravnati nije proslavio titulu već u Džedi.

Izabrane vesti

Ako i nije, opet je pokazao da je nesalomivog duha. Gubio je, jer je Feras Al Brikan na isteku pola sata poentirao posle loše intervencije golmana Jasina Bonoa, a dobio zahvaljujući tandemu Aleksandar MitrovićMalkom. Koprodukcija srpskog i brazilskog asa omogućila je gostima iz Rijada da nastave prvenstveni pobednički niz započet još 29. septembra. Traje malo duže od sedam meseci. U tom periodu Žezusovi izabranici dobili su 23 puta u borbi za bodove. Ukupno 28 pobeda u 30 kola.

Hilalova serija trajala je i dok je Mitrović bio povređen, mada je njegovim povratkom ekipa, ipak, dobila dimenziju više u napadu i oružje koje uvek može da aktivira. Skok igru. Malo je na svetu fudbalera koji bolje koriste glavu nego što to čini stasiti Smederevac. Dokazano u 52. minutu kad se posle sjajnog prodora Malkoma levim krilom popeo na treći sprat (dobro, malčice i na leđa protivnika, VAR je procenio dozvoljeno) zakucao loptu u mrežu i rasplasmao nadu u preokret.

Desio se minut pre kraja, kad je Mitrović shvatio da je u ofsajdu, pa nije ni dirao loptu posle malo jačeg fora Malkoma, čak mu je napravio košarkaški blok, što je bivši ofanzivac Zenita iskoristio da izbije sam pred Eduara Mendija i rutinski ga savlada za veliko slavlje, kome je doprineo i Sergej Milinković Savić.

Šampionskog slavlja će sigurno biti, možda već u subotu protiv Hazme.




tagovi

Al HilalAl HilalAl AhliSaudijska ArabijaSaudijska Arabija 1Aleksandar MitrovićMalkom

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara