Jedna od ranijih Realovih proslava (©Reuters)
Jedna od ranijih Realovih proslava (©Reuters)

Promocija šampiona na treningu?! Gde sme da se slavi Realova titula i zašto mora dva puta

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.05.24. | 13:41

Kraljevski klub će pehar da primi iza zatvorenih vrata, a onda da ga slavi dva dana kasnije

Real je šampion, Real je zaslužio da slavi. Ali žurka povodom osvajanje titule prvaka Španije za sezonu 2023/2024 neće biti baš onakva kakvom su je zamislili, jer se Fudbalski savez Španije potrudio da je, iz samo njima znanih razloga, prilično zakomplikuje.

Prvobitno je bilo planirano da Real slavi titulu u subotu na “Karmenesu“, na gostovanju kod Granade. Međutim, upravo na tom meču ekipa iz Andaluzije mogla bi da ispadne u drugu ligu, pa je procenjeno da u toj situaciji ne bi bilo prikladno da se slavi trofej, pred razočaranim domaćim navijačima.

Izabrane vesti

Realov odgovor na tu ponudu Saveza je bio kategoričan.

Nećemo da primimo pehar tog dana, odbijamo“, rekli su neimenovani izvori iz kluba za madridsku Marku dodajući da bi tako nešto predstavljalo “nedostatak poštovanja prema Granadi i njihovim navijačima“.

Stoga je Savez problem rešio na drugačiji način, skoro pa jednako bizaran. Naime, Realu će pehar biti uručen u trening centru Kraljevskog kluba, Valdebebasu, u nedelju od 9.30, dan posle gostovanja na “Karmenasu“. Pehar će im uručiti predsednik Fudbalskog sazvea Španije Pedro Roha, biće tu naravno i prvi čovek Reala Florentino Perez, kompletan tim, ali – ne i navijači.

Jer Valdebebas će biti zaključan za posetioce, pa žurke suštinski neće ni biti.

Ona će biti odložena za dva dana. Tačnije za utorak, 14. maj kada će Real u večernjim satima igrati protiv Alavesa. A titula će se slaviti ranije, već od 11 sati, tradicionalno na madridskom trgu Sibeles.

Pa ko izdrži do same utakmice...


tagovi

Real Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara