Nađ (©MN Press)
Nađ (©MN Press)

Nađ bi da kupuje domaće: Sviđaju mi se Vidosavljević, Stanić, Miladinović...

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.05.24. | 19:10

„Zvezda u ovom trenutku ima kvalitetniji i bolji tim od našeg“, priznaje trener Partizana

Posle svake neuspešne sezone lome se koplja oko kvaliteta tima. A, poslednjih godina i oko toga da li je previše ili premalo stranaca u sastavima domaćih klubova, pre svega onih najboljih.

Novi trener Partizana Albert Nađ staje na stranu domaćih igrača i ističe da kada bi mogao da bira, uvek bi pre doveo srpskog fudbalera. Štaviše, u susret letnjem prelaznom roku, nekadašnja „radilica“ crno-belih je otvorena rekla i koji mu se igrači iz Mozzart Bet Superlige sviđaju.

Izabrane vesti

Na konkretno pitanje u intervjuu za Politiku da li ima domaćih igrača koje bi voleo da vidi u svom timu, Nađ je rekao:

„Naravno da ima. Tu pre svega mislim na nove domaće snage. Sviđa mi se kako igra Vidosavljević iz kragujevačkog Radničkog, Stanić iz TSC-a, Gluščević, Miladinović. Ima nekoliko dobrih igrača i u Novom Pazaru“, istakao je trener Partizana.

Upravo broj stranaca je ono što Nađ vidi kao osnovnu razliku između Partizana kada je on igrao i današnjeg.

„Pre svega činjenica da imamo mnogo veći broj stranaca u ekipi nego 2003. godine, kada smo se prvi put plasirali u Ligu šampiona. Tada su Partizanov dres od stranaca nosili samo Taribo Vest i Poljak Žonsa, dok je na klupi bio Nemac Lotar Mateus. Međutim, statistika pokazuje da su uvek, bar kada smo imali odlične rezultate, glavnu okosnicu ekipe činili domaći igrači, koji su ponikli u našoj školi. Daleko od toga da imam nešto protiv stranaca, jer sam i sam zarađivao hleb u inostranstvu“.

Priznaje trener Partizana da u ovom momentu Zvezda, novi-stari šampion, ima bolji tim. Ali, smatra da sezona crno-belih nije (još) tako očajna.

„Istina je da smo tokom čitave sezone imali uspone i padove. Obično, kad ne osvojite nijedan trofej, to se smatra neuspehom. Međutim, ako uporedimo prošlu i ovu sezonu, onda je jasno da imamo priliku da budemo uspešniji nego 2023. godine. Do kraja prvenstva očekuju nas direktni dueli sa timovima sa kojima se borimo za drugo mesto. Ako i tu šansu, kao nedavno u Kupu, budemo propustili, onda možemo da kažemo da je to debakl. Objektivno govoreći, Zvezda u ovom trenutku ima kvalitetniji i bolji tim od našeg. Imaju nekoliko sjajnih igrača, posebno cenim Aleksandra Kataija, Mirka Ivanića, Šerifa Ndiajea...“

Objasnio je Nađ i zašto u jednom momentu nije želeo da bude trener na večitom derbiju kada je Duljaj bio suspendovan zbog kartona.

„Ne želim, kada već preuzimam odgovornost, da mi nego naređuje šta treba da radim. Ako samostalno vodim utakmicu, kao u ovom slučaju derbi, ne želim nikakve vidove komunikacije, niti bilo koju vrstu pritiska. Spreman sam da preuzmem odgovornost u potpunosti. Trenerima je kofer uvek iza vrata“, podvukao je Albert Nađ.



tagovi

Albert NađFK PartizanMozzart Bet SuperligaMilutin VidosavljevićPetar StanićMatija GluščevićIgor Miladinović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara