(©AFP)
(©AFP)

Modrić pretekao Puškaša, ali za apsolutni rekord moraće da produži ugovor

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.05.24. | 10:01

Hrvat postao najstariji igrač Real Madrida u međunarodnim takmičenjima

Mnogo puta dosad istican je kvalitet Luke Modrića i njegov doprinos trofejima Real Madrida. Najbolji fudbaler sveta 2018. godine godinama unazad bio je nezamenjiv šraf u mašineriji španskog giganta, ali je ove sezone Karlo Ančeloti rešio da ga uvodi sa klupe. Modrićevo iskustvo i znanje pomažu Italijanu u situacijama kada se utakmica "lomi", jer je hrvatski reprezentativac jednako sposoban da doprinese i u situacijama kada treba stati na loptu i čuvati rezultat, kao i kada treba povući ekipu ka postizanju gola.

Tako je bilo i u utorak uveče, kada je nakon Modrićevog ulaska u igru Real uspeo da stigne do pogotka za 2:2 u Minhenu i psihološki mirniju pripremu revanša sa Bajernom.

Izabrane vesti

Pomenuta izmena u 75. minutu (Modrić umesto Belingema) ispisala je novu stranicu istorije Real Madrida. Sa svojih 38 godina i 234 dana Luka Modrić je nadmašio čuvenog Ferenca Puškaša i postao najstariji igrač Kraljevskog kluba koji je nastupio u nekoj utakmici međunarodnog takmičenja. Slavni Mađar dojučerašnji rekord je postavio još 17. novembra 1965. godine, kada je u meču nekadašnjeg Kupa šampiona sa škotskim Kilmarnokom imao 38 godina i 229 dana. Pet dana više od Modrića.

Modriću je sinoćnji nastup bio čak 528. za Real Madrid (14. je na klupskoj rang listi), a 118. u Ligi šampiona (peto mesto, iza Kasiljasa, Benzeme, Raula i Ramosa), koju je od dolaska u Španiju iz Totenhema 2012. osvojio fantastičnih pet puta. Neće biti iznenađenje ako ove godine bude i šesti.

Ipak, da bi postao najstariji igrač Madriđana u svim takmičenjima, Luka će morati da produži ugovor sa Realom na još godinu dana, što to je veliko pitanje da li će se dogoditi. Podsetimo, još prošlog leta sjajni vezista je imao bogate ponude iz Saudijske Arabije, a nedavno je i zagrebački Dinamo krenuo u vrlo ambizioznu kampanju povratka Modrića na Maksimir. Pisalo se i da je Karlo Ančeloti ponudio mesto u svom stručnom štabu ukoliko hrvatski fudbaler odluči da završi karijeru...

Da bi postao najstariji igrač verovatno najvećeg kluba na svetu Modrić će ponovo morati da prestigne Puškaša. Mađar je nastupom u Kupu kralja 1966. postavio granicu na 39 godina i 36 dana. Modrić 9. septembra puni 39 godina, tako da bi u slučaju ostanka u Realu rekord bio oboren već na jesen.



tagovi

Luka ModrićReal MadridFerenc Puškaš

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara