Luka Jović (Reuters)
Luka Jović (Reuters)

Ma kakav plus jedan, Milan spremio novi, višegodišnji ugovor za Luku Jovića

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.05.24. | 12:24

Umesto aktiviranja klauzule o produžetku saradnje na još 12 meseci, srpski golgeter bi u narednim danima trebalo da parafira dugoročnu saradnju sa Rosonerima

Kada je Luka Jović prvog septembra prošle godine potpisao ugovor sa Milanom, mnogo se govorilo o poslednjoj šansi za srpskog golgetera da igra fudbal u redovima jednog evropskog velikana. I na uzorku od prva dva, tri meseca delovalo je da će i ta šansa biti prokockana. Ipak, Jović je od starta decembra počeo da postiže golove i zapaženo golgetersko raspoloženje trajalo je do početka februara. U tom periodu govorkalo se da bi mogao da ostane u Milanu i naredne sezone, ali su krajem februara, nakon crvenog kartona što je najavio debakl u Monci, javnost ponovo počela da preispituje potrebu Rosonera za Jovićem.

Kako stvari stoje, manje od mesec dana pre kraja sezone, ta potreba ne samo da postoji, već se krčka novi ugovor za Jovića na San Siru. Naime, Danijele Longo sa Calciomercato-a, poslovično dobro upućen u dešavanja u klubu, javlja da je sastanak čelnika Milana i Jovićevog agenta Falija Ramadanija prošao prilično glatko i obećavajuće i da će Jović uskoro potpisati novi ugovor.

Izabrane vesti

Obostrana želja za nastavkom zajedničkog života je prisutna u toj meri da će umesto aktiviranja produžetka saradnje na još godinu dana, Jović potpisati novi, višegodišnji ugovor čije trajanje još nije obelodanjeno. Prama informacijama pomenutog italijanskog medija, Jović uživa na severu Italije i nije zainteresovan da sluša druge ponude ovog leta.

Sa Milanove tačke gledišta, koji već merka zamenu za Olivijea Žirua (na leto se seli u Los Anđeles) previše bi bilo ovog leta tražiti dvojicu špiceva. Rosoneri će uložiti značajna sredstava da angažuju klasičnu devetku, odnosno prvog špica, dok je Jović, za sada viđen kao prva i kvalitetna alternativa. Srpski reprezentativac je neretko ove sezone pokazivao da ga golgeterski njuh nije napustio, bilo je u njegovoj igri i sjajnih otvaranja akcija, lukavih i inteligentnih dodavanja, pravljenja viškova, ali ne i konstantnosti neophodne za status prvog špica Milana.

Jović je na 28 utakmica postigao devet i namestio jedan gol, ali imajući u vidu da je češće bio rezervista nego starter brojke su još uprečatljivije kada se podele sa brojem odigranih minuta. Od dolaska u Milan na terenu je proveo ukupno 1.147 minuta što znači da je postizao ili nameštao golove na svakih 114 minuta.


tagovi

Luka Jovićac milanMilan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara