Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Kristijano je u Juventusu hteo da pokaže da je jači od kompletnog Reala

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.05.24. | 14:40

“Da smo pobedili Ajaks, Ronaldo bi nas vodio do evropske titule“, kaže nekadašnji kapiten Stare dame

“Bilo je lepo igrati u Real Madridu“, izjavio je Kristijano Ronaldo u maju 2018. na travi Olimpijskog stadiona u Kijevu samo nekoliko trenutaka pošto je podigao svoj peti trofej Lige šampiona.

Samo nekoliko sedmica kasnije, Kristijano je potpisao ugovor sa Juventusom u transferu vrednom 117.000.000 evra i otvorio novo poglavlje u karijeri. Posle dominacije u dresu Mančester Junajteda i Real Madrida, Portugalac je bio spreman da donese Ušati pehar u Torino posle više od dve decenije čekanja i nedugo pošto je isti taj Juventus srušio u finalu (4:1) kada je hirurški precizno poslao loptu u malu mrežu.

Izabrane vesti

Taj dan ostao je u lošem sećanju Đorđu Kjeliniju koji je kasnije postao jedan od najbližih Kristijanovih saigrača u opremi Stare dame. On je u razgovoru za jedan domaći podkast govorio o vremenu kada je Portugalac stigao u Torino i kako je ovaj želeo da iz besa pokaže čelnicima Real Madrida da su pogrešili što su ga prodali.

“Njegov karakter u teškim vremenima me je impresionirao. Tokom prve godine u Juventusu želeo je da uzdrma svet i pokaže svima da je veći od kompletnog Real Madrida“, rekao je Kjelini za The BSMT podkast.

Sezona je bila takva, da je Juventus imao možda i najbolju šansu da se okiti evropskom titulom, mada se na kraju sve završilo eliminacijom od Ajaksa već u četvrtfinalu.

“Imali smo nesreću sa povredama i taj poraz od Ajaksa nas je dobro prodrmao. Da smo prošli Ajaks i stigli do finala, Ronaldo bi nas vodio do titule“.

Kjelini ne krije da su godine polako uzimale danak u Kristijanovoj igri, ali da to nije glavni razlog što Juventus i dalje nije skinuo prokletstvo koje traje sada skoro tri decenije.

“U sledećoj sezoni njegov kvalitet jeste opao, postao je stariji i više nije mogao da nosi tim sam na svojim leđima. On je bio trešnjica na vrhu torte, ali mu je nedostajala veća torta“.

I pored toga, Kristijano je boravak u Juventusu završio sa dva Skudeta, dva Superkupa Italije i jednim Kupom. Postigao je 101 gol na 134 utakmice i postao 14. najefikasniji strelac u istoriji kluba.

“Cenili smo njegov trud i zalaganje. On je multinacionalni igrač, ali se oldično uklopio sa ekipom. Nije kao drugi i ne može da bude. Nisi mogao da ga pitaš da odete na klopu u gradu, ali kada je na terenu nikada te nije razočarao. Čak ni na timskim večerama. Imao je poštovanje prema svima, bio je opsednut vođenjem računa o svom telu i kako da ga očuva što duže. I danas želi da postiže golove, pobeđuje i osvaja. Bila mi je čast što sam bio njegov kapiten u Juventusu i što sam živeo deo karijere sa takvim šampionom“, rekao je Kjelini.


tagovi

Đorđo KjeliniKristijano RonaldoJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara