Marko Rojs (©reuters)
Marko Rojs (©reuters)

Još veći motiv da se osvoji Liga šampiona: Kraj za Rojsa i Dortmund!

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.05.24. | 14:43

Bilo bi poetično da tačku stavi tako što će da uzme Ušati pehar

Niko nije uspeo da pobedi vreme, niti da prevari Majku prirodu, pa tako sporisti moraju pre ili kasnije da prihvate da je kraj njihove karijere iza ćoška.

Marko Rojs nije još spreman da kaže 'zbogom' fudbalu, ali će na kraju leta ipak da se oprosti od Dortmunda kojem je dao sve.

Izabrane vesti

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Milionera, dve strane postigle su uzajamni dogovor da ne produžavaju saradnju koja će se na leto završiti posle 12 godina boravka samo u prvom timu.

Dugogodišnji kapiten je igrao čak devet godina i za mlađe kategorije Dortmunda, pa je sveukupno proveo preko dve decenije u klubu svog detinjstva. Boravak na Vestfalenu završava bez osvojene titule prvaka Nemačke, ali sa osvojena po dva trofeja u nacionalnom Kupu i Superkupu, te zvanje vicešampiona Evrope 2013. godine. Motiv više za sve u klubu da vernom vojniku podari najveći trofej za kraj – Ligu šampiona!

Dortmund je u prvom meču polufinala pred svojim navijačima dobio PSŽ rezultatom 1:0 i moraće da napravi pravo čudo da preživi Pariz i zatim eventualno finale sa Bajernom ili Real Madridom.

Prvi operativac Dortmunda Hans Joakim Vacke zahvalio se Rojsu na svemu što je uradio kao igrač za žuto-crne, naglasivši da se radi o miljeniku navijača.

”Marko Rojs je jedan od najboljih fudbalera ovog kluba u istoriji. Rođen je u Dortmundu, igrao za mlađe kategorije skoro deset godina, a onda još dvanaest godina je bio član prvog tima. Njegova povezanost sa klubom je neverovatna. Želimo Marku sve najbolje u budućnosti”.

Rojs je prve fudbalske korake napravio u podmlatku Dortmunda 1995, a u klub se vratio posle transfera iz Borusije Menhengladbah 2012. u kojem je stekao zvanje najboljeg nemačkog fudbalera godine.

Za 12 godina u seniorskom pogonu zabeležio je 168 golova i 128 asistencija, a 2019. je po drugi put izglasan za nemačkog fudbalera godine.

”Neizmerno sam zahvalan i ponosan na sve što sam uradio u Dortmundu. Proveo sam ovde više od pola svog života i uživao svakog dana, iako je bilo i teških momenata. Biće mi jako teško da kažem definitivno zbogom kada se sezona završi. Srećan sam što već sada postoji jasna slika šta će da se dogodi, jer sada mogu da bude potpuno koncentrisan na preostale utakmice u sezoni i da je završimo na najbolji mogući način. Imamo veliki cilj ispred nas i želimo da zajedno stignemo do uspeha”, rekao je Rojs.

Nemac je svojevremeno važio za jednog od najboljih i najtalentovanijih vezista u zemlji i Evropi. Iako su mu povredu osakatile brojne povrede, ostao je jedinstven po tome što je bio do kraja veran Dortmundu, za razliku od njegovih saigrača poput Roberta Levandovskog, Matsa Humelsa, Marija Gecea... I zbog toga zaslužuje još i veće poštovanje.

Retki su više ljudi kakav je Marko Rojs.



tagovi

Marko RojsBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara