(©Reuters)
(©Reuters)

FSS igrao do “sudijske nadoknade”: Piksi ponovo pisao Pavloviću, nada tinjala do spiska Nemačke

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.05.24. | 15:49

Kada vezista Bajerna u martu nije debitovao za “pancere”, selektor Orlova ponovo krenuo u akciju

Kako kažu sportisti: moje je dam sve od sebe, da mogu sutra da se pogledam u ogledalo, pa rezultat kakav bude.

Tako nekako je “igrao” i Fudbalski savez Srbije u borbi za Aleksandra Pavlovića, mladog vezistu Bajerna. Do “sudijske nadoknade”. Presing da se supertalentovani igrač prevede na stranu Orlova, da zaigra za otadžbinu umesto za domovinu Nemačku, trajao je bukvalno do danas, kada je Julijan Nagelsman, selektor “pancera”, objavio konačan spisak putnika za EP. I time definitivno stavio u arhivu celu ovu temu koja je trajala više od šest meseci.

Izabrane vesti

Delovalo je da je ta priča gotova još u martu. Nemci su stavili Pavlovića na spisak za prijateljske mečeve sa Francuskom i Holandijom. I mladi fudbaler je tada napisao otvoreno pismo u kojem se zahvalio Fudbalskom savezu Srbije na pozivu, ali poručio da je izabrao Nemačku.

Međutim, Pavloviću se dogodila infekcija oka i zbog toga nije obukao dres Nemačke u martu. I to je bio znak da Fudbalski savez Srbije pokuša ponovo.

Kako saznaje Mozzart Sport, selektor Dragan Stojković, rezonom da nema šta da se izgubi, a može da se dobije mnogo, poslao je ponovo pismo porodici Pavlović u kojem je još jednom izrazio želju da igrač Bajerna postane srpski Orao. Čak je Piksi nagovestio da bi Pavlović mogao da se nađe među 26 putnika na Evropsko prvenstvo.

Odgovor, ipak, nije bio onakav kakvom su se Stojković i cela Srbija nadali, Aleksandar Pavlović je još jednom potvrdio da je njegov izbor, ipak, dres reprezentacije Nemačke.

S druge strane, može slobodno da se konstatuje da mu je FSS, u neku ruku, učinio uslugu i pogurao ga da ranije nego što su Nemci planirali postane reprezentativac. Jer, u februaru je tamošnja štampa pisala da Julijan Nagelsman, selektor “pancera”, još ne vidi Pavlovića među seniorima, spremljen mu je bio ponovo poziv u tim do 21. godine. Ali, kada je usledio jak presing FSS-a da mladog fudbalera privoli da obuče dres Orlova, ubrzano je dobio poziv u A tim Nemačke, a evo i mesto na Evropskom prvenstvu.

Ovu rundu dobili su Nemci…


tagovi

Aleksandar PavlovićDragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija SrbijeFudbalski savez SrbijeFudbalska reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara