Mile Svilar (©Reuters)
Mile Svilar (©Reuters)

Mozzart Sport saznaje: Mile Svilar na širem spisku Srbije za EP

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.05.24. | 08:40

Piksi ga, ipak, nije precrtao, mada prednost imaju VMS, Rajković i Petrović

Fudbalski savez Srbije poslao je u UEFA širi spisak igrača na koje se računa za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, a kako saznaje Mozzart Sport, među njima je i – Mile Svilar.

Kao što je FIFA pre dve godine dozvolila pred Mundijal u Kataru da na širem spisku bude čak 55 igrača, tu mogućnost je dala i UEFA pred EP. S tim da konačna lista putnika mora da bude objavljena najkasnije do 7. juna.

Izabrane vesti

Novitet je taj da je Mile Svilar uvršten među kandidate za prvenstvo Evrope, iako je delovalo u martu da je završio sa dresom Srbije. Naime, golman Rome je tada, nezadovoljan statusom među Orlovima, želeo da promeni fudbalsko državljanstvo i da zaigra za Belgiju.

Ipak, kako je Svilar već debitovao za Srbiju i prerastao doba do kada je promena državljanstva moguća, tako mu je propala opcija da “postane Belgijanac”. Pomalo ljut, selektor Dragan Stojković je tada, uoči prijateljskih utakmica sa Rusijom i Kiprom, tim povodom rekao:

“Bili smo obavešteni od direktora Rome da Svilar ne želi da brani za Srbiju, mada ne znam ni kada je to branio... To je njegova odluka, tu nismo ništa izgubili. Nema tu neke velike priče, neće biti pozivan. Koji su njegovi razlozi, u to ne ulazim, pustimo momka da ima svoju karijeru“.

Ta ljutnja je, ipak, sve u Fudbalskom savezu Srbije, među njima i Piksija, brzo prošla. Niko ne želi da se odrekne bilo kojeg dobrog igrača ako nema baš debeo razlog za to, pa je Svilaru sve oprošteno i stavljen je na širi spisak putnika za EP.

To, ipak, ne znači da će čuvar mreže Rome i ići u Nemačku, jer su i dalje u prednosti Vanja Milinković Savić, Predrag Rajković i Đorđe Petrović i njihove šanse da idu na Evropski šampionat su mnogo veće. Moraće sada i Svilar da pokaže malo više strpljenja do sledećeg poziva u sastav Srbije, ali se očekuje da od jeseni, kada krene Liga nacija, ponovo obuče dres Srbije i bude deo reprezentacije. 



tagovi

Mile Svilarfudbalska reprezentacija SrbijefssFSSEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara