(Reuters)
(Reuters)

Bajernov blickrig nije uspeo, Anćeloti ga opet otrovao

Vreme čitanja: 5min | uto. 30.04.24. | 22:57

Dva gola Vinisijusa Žuniora sačuvala Real neporaženim u Minhenu i približili ga finalu Lige šampiona

Real Madrid i Karlo Anćeloti ostaju otrov za koji Bajern nema leka. Niko u istoriji nije toliko puta pobeđivao moćne Bavarce u Evropi kao Kraljevski klub iz Madrida i niko mu nije takva muka kao italijanski starteg. Ni u devetom meču u karijeri protiv Bajerna, Anćeloti nije osetio gorčinu poraza.

Vinisijus Žunior je sa dva gola doneo Realu remi 2:2 u Minhenu posle kojeg su Španci za nijansu bliži finalu. Ali daleko od toga da je ovde bilo šta gotovo. Bajern ni po čemu nije bio inferiorniji od Reala i pokazao je da u svemu može da mu parira. Tomas Tuhel je izbacivao Anćelotija u Ligi šampiona i sve ovo obećava spektakularan revanš u španskoj prestonici. Ono na čemu je Bajern pao kao i mnogo pre njega je nedostatak tog egzekutorskog cinizma da nokautira Real kada je na konopcima. Ali da je to tako lako, Real ne bi bio najveći klub sveta i 14 puta prvak Evrope...

Izabrane vesti

Večeras je opet Real našao slabu tačku protivnika i maksimalno je iskoristio. Ako se može tražiti krivac za primljene golove domaćih, onda je to štoper Kim. Vinisijus ga je oba puta surovo kaznio. Tuhel će u revanšu verovatno imati na raspolaganju i druge štopere Upamekana i De Lihta pa će Real morati da traži neku drugu manu Bavaraca kojih svakaklo ima u ovoj sezoni. Ali tebalo bi Bajern u Madridu da bude jači i za poptuno spremnog Gnabrija i još neke igrače.

Kod Reala je večeras uoči meča jedino pitanje da li će Čuameni u štoperski tandem ili u vezu što je značilo da će na klupu Načo ili Kamavinga. Anćeloti je žrtvovao Francuza… Mnogo više nedoumica zbog povreda i rovitih igrača je imao Tuhel. Od rovitih su šansi dobili Musijala i Sane, na klupi ostali Gnabri i Upamekano, Dajer i Kim su činili štoperski tandem, a iznenadna promena pred utakmicu je bio Miler pre Gereira koji je ostao na klupi. Ostao je Tuhel i pri ideji da Mazraui počne na neprirodnoj poziciji levog beka pre Alfonsa Dejvisa.

Koliko je Bajern jači sa Musijalom i Saneom, videlo se odmah na početku meča. Saneu je bilo dovoljno 40 sekundi da uđe u sjajnu šansu ali mu je šut iskosa nogom odbranio Lunjin. Bajern je napadao u talasima, Sane i Musijala izazivali požare na bokovima, a Kejn čak probao sa centra da lobuje Lunjina. Dominirali su Bavarci, imali osam šuteva, tri u okvir, lopta je bila njihova…. Real nije imao ništa i patio je u Tuhelovoj zamci dok su Anćeloti i cela klupa vikali na svoje igrače da izađu iz zagrljaja smrti, pomere se napred i spreče kolaps.

A onda je Kim rešio da izađe visoko i napadne loptu. Loša procena korejskog štopera je bila sve što je potrebno “otrovnom” Realu da zabode žaoku posle 24 minuta igre. Tomas Tuhel je u najavi meča posebno apostrofirao Bajernovo dete Tonija Krosa koje je u Madridu izraslo u legendu svetskog fudbala.

“Pogledajte njegove golove, potom premotajte 10 sekundi unazad i opet nećete videti da se taj gol sprema”, slikovito je Tuhel opisao pregled igre Tonija Krosa.

A nemački vezista je tu teoriju pokazao u praksi. Namirisao je Kimovo iskakanje i fantastičnim pasom spojio Vinisijusa Žuniora sa golom. Brazilac je samo natrčao i rutinski iz prve matirao Nojera. Takvu asistenciju je bilo nemoguće promašiti… Uprkos orkestru zvižduka sa tribina, Kros je poluvreme završio sa 48 tačnih dodavanja od 49 koje je pokušao. A to jedno iz 24. minuta ide u fudbalske muzeje…

Real je kao u Mančesteru dobio ono po šta je došao i primirio razgoropađeni Bajern. Do poluvremena je uspostavio balans i mnogo lakše disao. Sve što je Bajern imao do odlaska na pauzu je bio opasan pokušaj Harija Kejna iz slobodnjaka. Real je anestezirao Bavarce i Tuhel je morao na poluvremenu da ih opet razbudi.

Kros je mogao u potpunosti da ohladi Alijanc Arenu ali ga je dugogodišnji kolega Manuel Nojer pročitao i strašnom paradom mu skinuo plasirku u suprotan ugao na početku drugog poluvremena. Bila je to najbolja opomena Bavarcima da vremena nema mnogo i da moraju nešto hitno da preduzmu, a ne da obigravaju okolo sa loptom kao Mančester Siti i čekaju da se ukaže pukotina u odbrani Reala. Pukotinu je sam napravio Leroj Sane direktnim napadom. Izlomio je Mendija i zakucao projetkil u Lunjinov bliži ugao.

To je bilo potrebno Bajernu! A još bolje je usledilo samo dva minuta kasnije.

Dok su gosti pokušavali da se pregrupišu posle Saneovog napada sa desnog krila, sa levog ih je udario Džamal Musijala. Sjurio se ka kaznenom prostiru gostiju i prevario Lukasa Vaskeza koji je zakasnio i napravio penal. Hari Kejn je pogodio za blickrig i Bavarci su ušli u svoju prirodnu kožu kada se oni pitaju i gazduju u Minhenu. To su bili momenti kada je trebalo da navale i pokušaju da dotuku Real...

Anćeloti je iskusno prvi reagovao i povukao Čuamenija umesto Nača, a sredinu terena pojačao sa Kamavingom. Modrić je potom zamenio večeras slabijeg Belingema, a Braim ušao umesto iscrpljenog Krosa. Fizionomija Realove igre se promenila i Madriđani su uspeli da spuste tempo i stanu na loptu najavljujući više pozicionih napada. Izmene su preokrenule sliku na terenu.

Vinisijus je opet pecao Kima i pobegao mu u sjajnu šansu ali mu je Nojer ovoga puta odbranio. Južnokorejski štoper je potom dobio žuti karton i koji minut kasnije izrastao u apsolutnog tragičara meča. Skrivio je penal nad Rodrigom koji je Vinisijus drugim golom večeras pretvorio u remi. Brazilac se izjednačio sa Belingemom na vrhu liste najboljih Realovih strelaca u sezoni (po 21 gol) i obezbedio revanš u Madridu koji Realu daje status favorita. Ulazak Dejvisa je bio kasna i suvišna reakcija Tuhela, dok je Anćeloti ubacio Hoselua da pojača skok i zatvori utakmicu.

Real je preživeo Minhen i uzeo po šta je došao. Bajern će u Madridu imati poslednju šansu da spase sezonu. I moraće Tuhel da smisli nešto mnogo bolje od ovoga večeras. Real teško gubi ove velike mečeve u Ligi šampiona. Pogotovo kada igra revanše kući. U istoriji je 24 puta igrao revanše na svom terenu nakon remija u gostima i 23 puta prošao. Jeziva tradicija je pred Tomasom Tuhelom, ali i on razloga za nadu. Četiri puta sa raznim ekipama gostovao Realu u Madridu i svaki put ostao neporažen. Miriše na dramu...

POLUFINALE LIGE ŠAMPIONA, PRVI MEČ

BAJERN MINHEM - REAL MADRID 2:2 (0:1)

/Sane 53, Kejn 57pen - Vinisijus 24, 83pen/

Minhen

Stadion: Alijanc Arena

Sudija: Klemon Turpan (Francuska)

BAJERN MINHEN (4-2-3-1): Nojer - Kimih, Dajer, Kim, Mazraui - Gorecka (od 46' Gereiro), Lajmer - Sane (od 87' Dejvis), Miler (od 80' Gnabri), Musijala - Kejn

REAL MADRID (4-4-2): Lunjin - Vaskes, Naćo (od 65' Kamavinga), Ridiger, Mendi - Čuameni, Kros (od 75' Modrić), Valverde, Belingem (od 75' Dijas) - Rodrigo (od 87' Hoselu), Vinisijus


tagovi

Vinisijus ŽuniorHari KejnDžamal MusijalaLeroj Sane

Obaveštavaj me

Bajern
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara