Milan Obradović (©Starsport)
Milan Obradović (©Starsport)

Autogol u poslednjoj sekundi povećao šanse Javora za opstanak (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 07.05.24. | 20:11

Vuk Vukadinović činio čuda pred golom Radnika, ali ga je u poslednjim trenucima meča matirao saigrač Mateja Stojanović za pobedu gostiju od 1:0

Samo triput ove sezone u Mozzart Bet Superligi fudbaleri Javora pobedili su na gostovanjima, jednom u Pančevu i dvaput u Surdulici. Do druge "trojke" na stadionu otpisanog Radnika Ivanjičani su stigli u bukvalno poslednjim sekundama utakmice četvrtog kola plej-auta.

Sjajan je pred golom domaćeg tima bio mladi Vuk Vukadinović, ali nije uspeo da u svom petom superligaškom nastupu ove sezone prvi put ostane neporažen. U trećem minutu nadoknade nespretnom reakcijom matirao ga je saigrač Mateja Stojanović. Bajele je odlično skočio na dugu loptu, Dolmagić bio u prodoru iz kog je probao da doda, ali se - na njegovu sreću - lopta neočekivano od Stojanovića odbila iza nemoćnog Vukadinovića. Za opšte slavlje gostiju koji jesu imali više prilika, ali ne može se reći da Radnik nije zaslužio makar bod iz ovog meča.

Izabrane vesti

Surduličanima je svakako svejedno, jer se definitivno sele u Mozzart Bet Superligu, dok je Javor sa ova tri boda povećao šanse za opstanak u najjačem rangu domaćeg fudbala. I dalje je na poziciji koja vodi u baraž sa nekim od prvoligaša, ali mnogo mirniji se gosti vraćaju u Ivanjicu jer da nisu pobedili bili bi bliži mestu koje vodi direktno u niži rang.

Pored toga što će u poslednja tri kola rešavati opstanak, u Javoru će imati i problem za (najmanje) narednu utakmicu jer je nakon pogotka i velikog slavlja koje je nastalo među gostima došlo do verbalnog duela sa sudijom Markom Ivkovićem, koji je pokazao crvene kartone šefu stručnog štaba Radovanu Ćurčiću, njegovom pomoćniku Miloviću, fizioterapeutu Steviću i beku Javora Stefanu Miloševiću.

Prvo poluvreme nije donelo golove, niti dobar tempo utakmice, ali daleko od toga da nije bilo situacija koje zaslužuju da budu pomenute. U uvodnim minutima sjajan je pred Radnikovim golom bio Vuk Vukadinović, koji je sprečio Obradovića, Marjanovića, potom i Dukurea u situaciji jedan na jedan, da se upišu u strelce.

Sve tri intervencije 21-godišnji Nišlija sakupio je u prvih petnaestak minuta utakmice, da bi se potom uzbuđenje prebacilo na drugi deo terena. Prvi je zapretio Oreščanin glavom posle kornera, ali je Manojlović dobrom reakcijom sačuvao svoj gol. Odličan je golman Javora bio i na pokušaj Bogdanovića, a onda je imao sreću da Duronjić dvaput bude zamalo neprecizan u šutevima sa distance. Posebno u 45. minutu kada je Banjalučanin uzdrmao prečku lepim udarcem iz slobodnjaka.

Po povratku sa odmora prvi su zapretili domaćini, i to u dva navrata preko Čumića, ali je prvo loše zahvatio loptu, a onda ga je i blokirao Leandro. Slab ulazak njegove ekipe u drugo poluvreme naterao je Radovana Ćurčića da napravi dve izmene. Umesto Marjanovića i Leandra uveo je Dolmagića i Eliomara, a sveža krv prijala je gostima. Zaigrao je Javor ofanzivnije, ali je Vukadinović nastavio da briljira. U 65. minutu majstorski je odbranio šut Dukurea, pa skinuo loptu sa noge Dolmagiću, a nepun minut kasnije pomogla mu je prečka nakon udarca Šarića.

Kako je vreme prolazilo tempo igre je bio sve slabiji. Javor je imao inicijativu, ali bez mnogo ideje, a svaki put kada bi uspeo da zapreti, Vukadinović je bio spreman. Ipak, nije mladi golman Radnika uspeo da ostane nesavladan. A gol dodatno boli jer je postignut u poslednjem od tri minuta nadoknade i to od saigrača...

MOZZART BET SUPERLIGA - 34. KOLO (ČETVRTO KOLO PLEJ-AUTA)

RADNIK - JAVOR 0:1 (0:0)

/Stojanović 90+3/

Surdulica

Stadion: FK Radnik

Sudija: Marko Ivković

RADNIK (4-2-3-1): Vukadinović 7,5 - Gašić 6, Vranjanin 5,5, Jović 6, Kadijević 6 (46. Stojanović 5) - Oreščanin 6, Hajdarević 6 (90. Stojković -) - Duronjić 6,5 (90. Milićević -) , Anđelković 6, Bogdanović 6 (69. Šovšić -) - Ćumić 6 (69. Kunić -).

JAVOR (3-4-3): Manojlović 7 - Tojčić, Leandro 6 (56. Eliomar), Obradović 6 - Miletić 6, Marjanović 6 (56. Dolmagić 7,5), Dukure 5,5 (77. Selenić -), Milošević 6 - Gojković 6, Stjuart 5,5 (87. Bajele 7), Šarić 5,5 (77. Ratković -).

Igrač utakmice: Dino Dolmagić (Javor) 7,5.

SUPERLIGA, 34. KOLO

Plej-aut

IMT – Novi Pazar 0:1 (0:1)

/Karaklajić 9/

Radnik - Javor 0:0

Spartak - Radnički Niš 3:1 (3:0)

/Todoroski 3, Tomović 27, Lukić 45+2 - Vukić 72/

Voždovac - Železničar u toku

35. KOLO

Novi Pazar – Spartak

Radnički Niš – IMT

Javor – Voždovac

Železničar – Radnik

36. KOLO

Železničar – Novi Pazar

Radnički Niš – Javor

Radnik – Spartak

IMT – Voždovac

37. KOLO

Novi Pazar – Radnički Niš

Javor – Železničar

Spartak – IMT

Voždovac – Radnik



tagovi

JavorRadnikMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara