Olga Danilović
Olga Danilović

VIMBLDON: Olga i Dejana kreću po glavni žreb

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.06.19. | 09:52

Danas počinje ženski deo kvalifikacija najvećeg teniskog turnira, a na teren izlaze dve naše predstavnice

Čak 50 (!) mečeva predviđeno je da se odigra danas, drugog dana kvalifikacija za glavmnio žreb Vimbldona. Muškarci su juče odradili prvo od predviđena tri kola, a sada im se pridružuju i žene, među kojima su i dve srpske predstavnice. U pitanju su Olga Danilović i Dejana Radanović.

RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

Ćerka našeg čuvenog košarkaša, Predraga Danilovića je nakon fantastične prve polovine 2018, kada je osvojila i svoju prvu i jedinu WTA titulu u Moskvi doživela oštar pad koji ne prestaje. Mogli bi ovde da nabrajamo i nagađamo šta su uzroci (osim već poznatog teškog prilagođavanja pojedinih talentovanih juniora na seniorski cirkus), pa čak i da navedemo abere, ali to nije tema.

Tema je da li Olga, koja je postavljena za 14. nositeljku može do drugog kola protiv domaće igračice Iden Silve. I jasno je da može pošto joj je protivnica tek 431. na svetu. Ali, treba biti oprezan pošto Britanke znaju da igraju na travnatim podlogama, pre svega zbog velike dostupnosti tih terena, za razliku od ostatka (siromašnog) sveta, odkal, ruku an srce dolazimo i mi. Beograđanka je veliki favorit, ali treba pokušati sa plus gemovima.

U potpuno drugoj situaciji je Dejana Radanović koja ukršta rekete sa Osean Didan, trenutno 509. teniserkom sveta. Francuskinja zna da odigra odlično, mada je u slaboj formi, ali kvota 1,25 na nju je neatraktivna, ali i poziva da se baci pogled na drugu stranu. A tamo je 3,55 na našu teniserku, čija pobeda ipak ne bi bila tako veliko iznenađenje, te ćemo je mi "gađati".

Današnji takmičarski program počinje u 11 po lokalnom, to jest u podne po srednjoervopskom vremenu, a obe naše predstavnice izlaze kao druge na teren.

***kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara