Vimbldon, 2. dan ATP: Vreme je za R&R

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.07.19. | 09:30

Nadal i Federer glavne zvezde utorka u Londonu uz Đerea, Krajinovića, Tima, Čilića, Nišikorija...

Velika seča mladih favorita dogodila se juče, prvog dana Vimbldona, Momci koji se bore da preuzmu baklju od "velike trojke", Stefanos Cicipas i Aleksander Zverev (ali i Grigor Dimitrov) po ko zna koji put su razočarali i doživeli sudar sa stvarnošću. Sada je valjda već svima jasno da nisu kalibar Đokovića, Federera i Nadala i da njih trojica teško da će ikada biti prevaziđeni. I da je svako poređenje čist bezobrazluk i neznanje.

RASPORED MEČEVA (-1 Č)

Izabrane vesti

Ali, život ide dalje i nakon što je Nole završio juče posao u prvom kolu, danas su na redu i preostala dvojica članova "velike trojke". Vreme je za R&R, za  Rodžera&Rafu!

Federer, kao drugi nosilac turnira igra drugi meč na Centralnom terenu, a protivnik mu je praktično anonimni Lojd Heris, 193 cm visoki Južnoafrikanac, trenutno 86, na ATP listi. Momak iz Kejp Tauna će, kako je i sam potvrdio igrati protiv svog idola, a kada je tako, zna se kako ih Fedeks dočeka i isprati. Muški.

Rafa Nadal zatvara dan na Terenu 1 protiv iskusnog Juičija Sugite. Zanimljivo je da prvi put ukršta rekete sa trenutno 274. teniserom sveta koji praktično nema nikakve šanse. Biće ovo igra mačke i miša.

Dominik Tim bi danas mogao da ima problema jer igra protiv izuzetno iskusnog Sema Kverija. Čovek koji je izbacio, istina tada povređenog Đokovića 2017. upravo sa ovog grend slema, odlično igra na travnatoj podlozi i ako ga krene servis, može se svašta dogoditi. Da li će Domi doživeti sudbinu nešto mlađih Zvereva i Cicipasa, teško je znati, ali rizično je tako nešto očekivati na tiketu, iako je kvota na Amerikanca 2,19, te bolje je pokušati sa kombinazzijama sa gemovima u plusu.

Juče je učinak naših predstavnika u singl muškom žerebu na Vimbldionu bio solidnih 3-1 pošto je poražen Duci Lajović, a dalje su prošli Nole, Miomir Kecmanović i Janko Tipsarević, što je dobra najava današnjih mečeva Lasla Đerea i Filipa Krajinovića.

Obojica su favoritii, posebno Laci protiv Gvida Andreocija. Ovo će biti drugo odmeravanje između asova iz Sente i Buenos Ajresa. Ranije ove godine su odigrali taj jedan meč, i to na tvrdim terenima Indijan Velsa kada je naš teniser slavio sa 6:3 i 6:4. Argentinac je, kao i skoro svi južnoamerilčki teniseri specijalista za šljaku i ne snalazi se najbolje na travi, te možemo očekivati relativno lak trijumf srpskog reprezentativca.

Iako se veruje, barem po kvotama da Krajinovića čeka težak posao, to je verovatno daleko od istine. Naime, protivnik mu je 130. igrač sveta, Dominik Kepfer kojeg je pobedio nedavno u tri seta na šljaci čelendžera u Helbornu, koja je i omiljena podloga ovog Nemca. Trava je sasvim druga priča, te ne samo da verujemo u uspeh našeg Somborca, nego i u relativno lak trijumf u tri seta. Kvota na Fiću je sasvim dobrih 1,70, pa ako nećete da komplikujete, čeka vas. 

ATP ŽREB

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara