Olga pobedom otvorila Vimbldon

Vreme čitanja: 1min | uto. 25.06.19. | 15:43

Srpska teniserka slavila u prvom kolu kvalifikacija protiv domaće rivalke

Naša najtalentovanija teniserka, Olga Danilović uspela je da se probije do drugog od tri kola kvalifikacija na Vimbldonu. Ali, ne bez problema iako joj protivnica, barem po plasmanu nije ni do kolena.

Mlada Beograđanka se namučila protiv 431. teniserke sveta, ali je uspela da pobedi i obezbedi barem još koji dan boravka na najprestižnijem teniskom turniru na svetu, ali i da zadrži šansu da se nađe među 128 igračica u glavnom žrebu pošto je bila bolja od Britanke Iden Silve u dva seta, rezultatom 6:4 i 7:6 (2). Meč je potrajao sat i 37 minuta

Izabrane vesti

Naša teniserka nije blistala, a posebno se mučila sa prvim servisom, dostigavši tek nešto preko 50 uspešnosti, što ne sme da dozvoli na najbržoj podlozi u svetu belog sporta. Svaki jači servis, a Olga ih svakako bez problema produkuje, na travi je praktično pola poena, ali ako se pogodi. Da je taj aspekt igre mlade Beograđanke na nivou, danas bi lako rešila problem sa Silvom.

Naredna protivnica trenutno 119. teniserki je Francuskinja Amandin Hes koja je savladala Slovakinju Rebeku Sramkovu sa 2:0, po setovima 7:5 (6) i 6:3. Pored Danilovićke šansu kroz kvalifikacije singla u Vimbldonu traži joj jedna naša predstavnica, Dejana Radanović koja igra protiv Francuskinje Osean Dodan.

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara