Olga Danilović za polufinale čelindžera u Hehingenu

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.08.19. | 12:15

Srpska teniserka igra protiv prvog nosioca za prolaz među najbolje četiri

Zasijala je Olga Danilović pre ravno godinu dana na turniru u Moskvi kada je došla do prve WTA titule u svojoj karijeri, međutim, na tom naletu nije uspela da nastavi sa daljim probojem ka vrhu. Bar ne za sad. Poeni koje je osvojila u prestonici Rusije prošlog leta su u međuvremenu izbrisani, pa je srpska teniserka doživela veoma bolan pad na listi najboljih na svetu. Trenutno se nalazi na 277. mestu i ove nedelje u nemačkom Hehingenu traži nove poene kojim bi bar donekle popravila plasman.

Srpska teniserka je u prva dva kola bila uspešna, pa je tako u prvoj rundi izbacila teniserku iz Severne Makedonije, Linu Gjorčesku, pobedom u dva seta, a istu sudbinu preživela je i njena rivalka u drugom kolu, Jesika Maleckova iz Češke. Videćemo da li će Olga uspeti da veže i treći dobar meč na ovom turniru.

Izabrane vesti

Ali to joj neće biti nimalo lako, pošto u četvrtfinalu igra protiv prvog nosioca, Tamare Korpač, koja se nalazi čak 170 mesta ispred Olge Danilović na najnovijoj WTA listi, odnosno na 107. mestu. Slično kao i Olga, Nemica je bez izgubljenog seta došla do osam najboljih.

Dve teniserke se ranije nisu sastajale, pa će biti zanimljivo videti da li će Olga uspeti da dođe do pobede protiv Nemice na „njenom terenu“. Pobeda bi dosta značila kako na psihološkom planu, tako i na bodovnom.

HEHINGEN (WTA)

Petak
13.30: (1,65) Garsija G. – Bošković L. (2,11)
14.30: (1,70) Korpač T. – Danilović O. (2,03)
16.30: (1,10) Has B. – Šeder L. (5,80)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara