Lendl odjavio Zvereva, a Beker ga neće

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.07.19. | 11:57

Mladi Nemac je već duže vremena u problemima zbog "teškog razvoda" sa menadžerom, a sada i bez glavnog trenera ide na megdan Krajinoviću u četvrtfinalu Hamburga (14.30) koji sigurno želi da profitira na njegovim nevoljama, ali i mi pošto je u pitanju kvota 2,90

Pre nekoliko dana jedan od najboljih tenisera planete, Aleksander Zverev žestoko je opleo po svom glavnom treneru, legendarnom Ivanu Lendlu, što se samo nadovezalo na već višemesečne probleme koje ima sa menadžerom.

"Kada se, s vremena na vreme pojavi na mom treningu više pričamo o tome šta je uradio na golf terenu nego o mojoj igri. Često stoji potpuno okrenut leđima ka terenu i gleda golf aplikaciju. Ne pomaže mi i zaista mi nije jasan", izjavio je Nemac ruskog porekla bez imalo poštovanja prema jednom od najboljih svih vremena.

Izabrane vesti

Naravno, Amerikanac poreklom iz nekadašnje Čehoslovačke, koji je je pre Zvereva vodio brigu o Endiju Mareju dovevši da do grend slem tituela i prvog mesta na svetkoj listi, zaista je specifičan tip, al ako nešto zna, to je tenis. Otac četiri ćerke nije dugo čekao da se javno javi Nemcu i da mu kaže da je njihova saradnja završena.

"On je veoma mlad i postaće veliki igrač, ali je trenutno u velikim problemima van teerena koji mu ne dozvoljavaju da trenira u skladu sa mojoj filosofijom", kratko je objasnio Lendl odlazak iz stručnog štaba momka koji je pre godinu dana napravio sličnu stvar sa Huanom Karlosom Ferereom, tadašnjim trenerom kog je otpustio pošto je ovaj navodno "pokazao veliko nepoštovanje prema timu" pošto je stalno kasnio na treninge.

Ivan Lendl

Zverev je tako sada ostao i bez glavnog startega nakon što je doživeo pre nekoliko meseci "težak razvod" sa dugogudišnjim menadžerom, Čileancem Patrisiom Apijem koji mu je uveo sudsku zabranu angažovanja drugog menadžera. Zbog toga se peti reket sveta našao u "pravnom vakuumu" te sâm mora da radi sve, uglavnom administrativne poslove koje je obavljao Api.

To se naravno odrazilo na njegovu igru koja nije na nivou kvaliteta koje poseduje. On sada u rodnom gradu traži priliku da zasija pred navijačima, ali je jasno gda ga je dodatno potresla priča oko trenera, jer ne samo da ga je Lendl (javno) napustio, što se i očekivalo, nego još nije uspeo da nađe čoveka koji bi uskočio na mesto Čeha. Glavna meta mu je bio Boris Beker, ali nekadašnji terener Novaka Đokovića ipak ne želi da radi i pored finansijskih problema u kojima se našao.

"Uvek ću biti uz njega i podržavaću ga On zna da uvek može da me pita za svaki savet i da ću uvek biti iskren prema njemu, ali odbijam da budem trener koji će godišnje putovati 30 sedmica širom sveta", jasan je BB.

U toj i takvoj atmosferi Zverev danas od 14.30 časova u četvrtfinalu ATP 500 turnira u rodnom mu gradu Hamburgu (šljakasta podloga, nagradni fond 1.718.170 evra) ide na našeg Filipa KrajinovićaFića je sigurno "namirisao krv" i nema sumnje da će pokušati da i on profitira na problemima mladog asa sa kojim prvi put ukršta rekete. Kvota da će se to dogoditi je čak 2,90, što se prosto mora iskoristiti. Pobedniik ovog susreta ide na boljeg iz odmeravanja Francuza Žeremija Šardija i Gruzijca Nikoloza Basilašvilija.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara