Lajović trijumfom otvorio US Open i čeka Tipsarevića

Vreme čitanja: 1min | pon. 26.08.19. | 19:11

Prvi srpski teniser koji je slavio na ovogodišnjem izdanju njujorškog grend slema u tri seta bolji od iskusnog Belgijanca Stiva Darsisa

Prvo - pa pobeda. Dušan Lajović je prvi iz čete naših momaka koji je upisa opobedu na ovogodišnjem izdanju US Opena.

Naš as je veoma kvalitetnom igrom savladao u prvom kolu poslednjeg grend slema u teniskoj sezoni iskusnog Stiva Darsisa. Belgijanac, kojem je 35 godina uspeo je da pruži ozbiljniji otpor samo u pvom setu, ali to nije bilo dovoljno da se "uplaši" drugi reket Srbije, a 29. sveta. Lajović je za sat i 50 minuta igre slavio sa 3:0, po setovima 7:5, 6:3 i 6:3.

Izabrane vesti

Naredni protivnik Lajoviću, koji je iskoristio šest od 14 brejk prilika, je pobednik meča između njegovog velikog prijatelja, Janka Tipsarevića i Amerikanca Denisa Kudle. Plasman u drugo kolo US Opena donelo mu je 100.000 dolara bruto novčane nagrade.

Osim njega, njujorškoj publici od srpskih tenisera danas, prvog dana US Opena predstavlja se i Novak Đoković koji večeras otvara odbranu trona u Velikoj jabuci susretom sa Špancem Robertom Karbaljesom Baenom i nažalost Laslo Đere i Miomir Kecmanović koji će se odmeriti jedan sa drugim.

Naša najboljeplasirana teniserka, Ivana Jorović u prvom kolu ženskog singla ukršta rekete sa Poljakinjom Igom Svjatek.

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara