Lajović eliminisan u Eštorilu

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.04.19. | 19:10

Pad 23. igrača sveta

Juče najbolji plasman na ATP listi, danas eliminacija. Emotivno pražnjenje posle finala u Monte Karlu u kombinaciji sa fizičkim naporom zbog puta u Portugaliju koštali su Dušana Lajovića boljeg učinka na ATP turniru u Eštorilu. Srpski teniser već je završio takmičenje, izgubivši duel prve runde od Argentinca Leonadra Majera – 0:2.

Po setovima je bilo 6:7, 4:6 posle sat i 55 minuta igre, uz utisak da je Lajović propuštao šanse da uzvrati čak i u trenucima kad su mnogi pomislili da će pasti. Iako je 23. igrač sveta dobrih trenutaka, držao se dobro u prvom setu sve do taj-brejka, u drugom se, bez obzira na izgubljen servis u prvom gemu, konsolidovao i napravio dva brejka, čak je pri rezultatu 5:4 imao šansu da oduzme servis Majeru, međutim, 62. na ATP listi nije dao i plasirao se u naredno kolo.

Izabrane vesti

Ovo je Majeru bila treća pobeda nad Dušanom u četiri međusobna susreta. U narednom kolu će igrati protiv Maleka Žazirija iz Tunisa koji je bio bolji od Nikolasa Žarija (2:1), dok je eliminacijom Lajovića Srbija ostala bez predstavnika, s obzirom da je Filip Krajinović zbog povrede morao da preda meč Italijanu Salvatoreu Krauzu.

FOTO: Reuters


tagovi

Dušan LajovićATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara